Fatih Terim: Bazen girmeyince de girmiyor

Galatasaray-Sivasspor maçı sonrası açıklamalarda bulunan Fatih Terim, "Nasıl oynarsanız oynayın sonuçta topu içeri atacaksınız. Yarım pozisyon dahi vermediğimiz bir maçta 2 gol yedik" dedi. Terim, ""Hem iyi oynayıp hem kazanmak en büyük arzumuz ama bazen girmeyince de girmiyor" ifadelerini kullandı.

Fatih Terim: Bazen girmeyince de girmiyor

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim Süper Lig'in 29. haftasında Türk Telekom Stadı'nda kırmızı-beyazlı takımı konuk ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Fatih Terim'in açıklamalarından satır başları şöyle;

"Son 2 maçta 5 puan kaybetmeyi beklemiyorduk ama Ankara'daki şekil burada da devam ediyor. Bugün futbolun başka bir yüzünü de görüyoruz. Nasıl oynarsanız oynayın sonuçta topu içeri atacaksınız. Yarım pozisyon dahi vermediğimiz bir maçta 2 gol yedik. Kalemize gelmemişlerken Martin'in büyük hatasından gol yedik. Sonra skoru 1-1 yaptık. Oyunu iyi oynamaya başladık. Ne istiyorsak anlayışımız adına sahada müthiş uygulamaya başladık. Bu sahaya rağmen pası denemekten vazgeçmedik. Rakibin arkasına, blok arasına yerleştik, sette oldukça iyi işler yaptık ama pozisyonları değerlendiremedik. Devrenin sonuna doğru yine olmayan pozisyonda gol yedik. İkinci yarı yine oyunumuza devam ettik. 2-2'yi de bulduk ama ne kadar çabalarsak çabalayalım girdiğimiz pozisyonları bir türlü gole çeviremedik. Bu arada kalemizde tek pozisyon, tehlike ve tehdit görmedik. Bütün haftaları elimizden geldiğince en iyi şekilde bitirmeye çalışacağız. Bu kayıplar herkes için geçerli. Yakında herkes kaybedecek. Yeter ki biz kazanalım."

Hakemi eleştirdi

"Bir 59. dakika var ki önce Gedson'un ayağına basıldı ve ses yok. O pozisyonun devamından Henry'ye yapılan bir hareket var. Video Yardımcı Hakem (VAR) odasındaki arkadaşımız Ali Palabıyık. Uluslararası maç idare ediyor. Siz ayağınızı kaldırıp topa vurduktan sonra kaçırmaz ve düz devam ederseniz doğrudan rakibinize gelir. Beşiktaş maçında Diagne topa vurmadı mı? Ne farkı var? Ondan sonra uzatmayla 38 dakika var. 11'e 10 oynayan Galatasaray başka 11'e 11 oynayan Galatasaray başka. Kırmızı kartın başka türlü nasıl tarifi olabilir. İçeriden topa vurduğu söyleniyor. Ayağını kaçırabilirdi. Kaçıramadıysa cezasına katlanacak. Buna kırmızı kart demeyen bir Allah'ın kulu var mıdır? İki Ali, bir 'Kırmızı' diyemedi. Bunu anlamakta zorluk çekiyorum.

Ligin sonuna çok hafta olduğunu aktaran Terim, "Hem iyi oynayıp hem kazanmak en büyük arzumuz ama bazen girmeyince de girmiyor. Kötü goller yemek bize yakışmadı. Türkiye'nin en az gol yiyen takımıyız. Çok üzgünüm. Bugün kaybedilecek 2 puan yoktu ama maalesef kaybettik. Devam edeceğiz. Ligin sonuna daha çok var. Hiçbir şeyden vazgeçmiş değiliz." ifadelerini kullandı.