Doğum gününde hakaret etmişti Fatih Terim o sözleri affetmedi!

Fatih Terim doğum gününde sosyal medya üzerinden kendisine hakaret eden Furkan Zengin isimli kişiyi affetmedi. Mahkeme Terim’e hakaret eden şahsın 87 gün adli para ceza ile cezalandırılmasına karar verirken, hukuk mahkemesi de 10 bin TL tazminat ödemesine karar verdi.

Doğum gününde hakaret etmişti Fatih Terim o sözleri affetmedi!

Furkan Zengin isimli kişi sosyal medya hesabı Twitter üzerinden ‘furkanrich’ isimli hesabından Fatih Terim’e yönelik “Fatih Terim denen o.ç.nin doğumgünüymüş. Suç sende değil seni doğuran anın “ şeklinde sinkaflı küfürler etti. 

Terim bu ifadeler üzerine avukatı Candaş Gürol aracılıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Savcılık 2 yıla kadar hapsini istedi 

Savcılık Furkan Zengin hakkında “sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. İstanbul 10.Asliye Ceza Mahkemesi’ne açılan davada sanık Furkan Zengin “Bu ifade bana ait değildir bu ifadeler tribün bestesine ait bir ifadedir. En fazla 15 dakika durmuştur. Fatih Terim’in şahsından da özür dileyen bir paylaşım yaptım” şeklinde kendisini savundu. 

Doğum gününde hakareti affetmedi 

Mahkeme sanığın yazdığı cümlelerin sövme niteliğinde olduğunu Fatih Terim’in onur ve saygınlığının rencide edici olduğuna kanaat getirdi. Mahkeme Furkan Zengin’in Fatih Terim’e doğum gününde ettiği hakaret gerekçesiyle  87 gün adli para cezasıyla cezalandırılmasına karar vererek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti. 

10 bin tl tazminata çarptırıldı 

Terim suç duyurusunun yanı sıra Furkan Zengin hakkında hukuk mahkemesine de tazminat davası açtı. İstanbul 15. Asliye Hukuk Mahkemesine açılan dava da mahkeme Furkan Zengin’in 10 bin TL tazminat ödemesine karar verdi.