Fatih Terim kararını verdi: Galatasaray Falcao’yu uğurluyor!

Eylül 2019’da Galatasaray’a transfer edilen dünyanın en önemli forvetlerinden Radamel Falcao’nun takımdan gönderileceği konuşuluyor. Kolombiyalı yıldız Falcao ile ilgili flaş bir ayrılık iddiası ortaya atıldı. İşte detaylar...

Fatih Terim kararını verdi: Galatasaray Falcao’yu uğurluyor!

Süper Lig'in 5. haftasında Aytemiz Alanyaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdüren Galatasaray'ın gündeminde Radamel Falcao var.  Teknik direktör Fatih Terim de yeni sezondaki kadro yapılanması doğrultusunda tecrübeli santrforla yolları ayırma kararı aldı. 

Fatih Terim kararını verdi: Galatasaray Falcao’yu uğurluyor! - Resim : 1

Yeni sezonda şampiyonluk ipini göğüslemek isteyen sarı-kırmızılılar ile ilgili transfer iddialarının da ardı arkası kesilmedi. Cimbom'da beklenen seviyeye bir türlü ulaşamayan Radamel Falcao için yeni bir iddia gündeme geldi.

Galatasaray'ın büyük umutlarla kadrosuna dahil ettiği Kolombiyalı yıldız futbolcu Radamel Falcao, sarı-kırmızılı takımda birçok maçta görev alamadı. Sezonda aşil tendonu, baldır ve adale sakatlıkları yaşayan Radamel Falcao, transferinden sonra Galatasaray'ın oynadığı 41. resmi maçın 19'unu kaçırdı. Yıldız futbolcu, görev aldığı 22 resmi müsabakada ise 11 kez ağları havalandırdı.

Fatih Terim kararını verdi: Galatasaray Falcao’yu uğurluyor! - Resim : 2

“Ben de çok üzgünüm”

Büyük bir heyecanla Türkiye’ye gelen, ancak istikrar sağlayamayan Falcao da beklentileri karşılayamadığı için çok üzgün. Yakın çevresine dert yanan tecrübeli golcünün, “Sezon başı hazırlık dönemi geçiremedim. Bu durum beni olumsuz etkiledi. Bir an önce sahada olmak, gollerimle taraftara sarılmak istiyordum ama bu heves sakatlığı beraberinde getirdi. İnsanları hayal kırıklığına uğrattığım için çok üzgünüm” dediği öğrenildi.

Fatih Terim kararını verdi: Galatasaray Falcao’yu uğurluyor! - Resim : 3

Falcao’nun yeni durağı Inter

Satış listesine eklenen Kolombiyalı yıldızla MLS kulüplerinden Inter Miami ilgileniyor. Galatasaray’da 7 milyon Euro’ya yakın yıllık kazancı olan Falcao için senelik 6 milyon Dolar’ı gözden çıkarmış durumdalar. Sarı- Kırmızılı yönetim, mutabakat için artık resmi teklifin gelmesini bekliyor.