Fatih Terim'den tarihi zafer için ilk yorum!

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Bu istatistik şampiyon oldukça benim için çok önemli değil; galibiyeti tüm Galatasaraylılara hediye ediyoruz" dedi.

Fatih Terim'den tarihi zafer için ilk yorum!

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Kadıköy'de 21 yıl sonra Fenerbahçe'yi yendikleri karşılaşmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Terim'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Geçen sene de, daha önceki yıllarda da söylemiştim. Bu istatistik benim için çok önemli değil açıkçası, şampiyon olduğumuz her yıl burada kazansak ne olur, kazanmasak ne olur. Benim için çok önemli değil.

Tüm Galatasaraylılar buna çok sevinmiştir, o yüzden çok sevinçliyim. Galibiyeti onlara hediye ediyoruz.

Dün Beşiktaş-Trabzonspor maçı çok güzel maç oldu. Bugün de o seviyenin altına düşmediğimiz için sevinçliyim. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Ne istendiyse, ne gerekiyorsa onu yaptılar. Çok farklı da bitebilirdi. 1. dakikadan 100. dakikaya kadar ciddi, konsantre oynadık.

"3 puanı hak ederek aldık, hem de iyi oynayarak"

3 puanı hak ederek aldık, hem de iyi oynayarak aldık. Oyunun her bölümünü iyi oynadık. İlk 20 dakika oyun kopabilirdi. Sonradan da nasıl oynanması gerekirse öyle oynadık.

Özellikle son bölgede her atağı sonuçlandırdık. Top bizdeydi, mücadele anlamında her şey vardı. Herhalde bir derbide ulaşılabilecek en yüksek pozisyon sayısına ulaştık diye düşünüyorum. Oyuncularımla bugün gurur duydum. Hayırlı olsun.

Her düşündüğünüz bazen olmuyor ama bugün geriden bloklar arası çabuk ve net çıkmayı çok çalıştık. Direkt ve net çıktık, bunu başardık. Onyekuru ile çok pozisyona girdik. Soso girdi, Ömer girdi.

Bugün çok adamla defans yapıp, duran toplarla tesadüfen bir gol atıp kazansak bu kadar mutlu olmazdım. Çok üstün bir futbol oynadık. 7'de 7 oldu, hayırlı olsun. İnşallah böyle gideceğiz.

Tüm Galatasaraylılar burada kazanmamızı istediği için burada kazandığımız için sevinçliyim.

Galatasaraylıların içinde herhangi bir ukde kalmaması açısından bugün bu önemliydi. Bugün bütün hafta boyunca ne çalıştıysak, pratikte de arkadaşlarımız hepsini uyguladılar. Oyun kontrolünü ellerine aldılar, gerektiğinde pas yaptılar.

İlk defa sezon başından bu yana haftada bir maç oynayacağız. Sezonu açtığımızdan bu yana ilk defa haftada tek maç oynuyoruz. Ağustos başından şubat sonuna...

Çok fazla şampiyon adayı var, her kaybedilen puan bizi biraz daha uzaklaştıracak. Allah nasip ederse inşallah kayıpsız devam etmeyi düşünüyoruz.

Oyuncularımın analarının ak sütü kadar helaldir bu galibiyet."