Fazıl Say, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'ya tepki gösterdi

Fazıl Say, #HerŞeyÇokGüzelOlacak etiketiyle Ekrem İmamoğlu'na destek veren sanatçılar için, "Kentimizde düzenlenecek programlarda sahne alamayacaklar" diyen Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'ya tepki gösterdi. Say, "Nevşehir'de konser vermek istiyorum" çağrısında da bulundu.

Fazıl Say, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'ya tepki gösterdi

Türkiye'nin en önemli gündemi olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri toplumun her kesimden destek, eleştiri ve karşı eleştirilere neden oluyor. Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının alınmasının ardından başlatılan "Her Şey Çok Güzel Olacak" sloganı bir anda sosyal medyada viral olunca karşı tepkiler de geldi. AK Parti kanadından gelen eleştirilerde sanatçıların açık şekilde desteklerini vermelerinin yanlış olduğu vurgulandı.

'Kayıt' fotoğrafı ile ilan etti

Bu eleştirilerin ardından #HerŞeyÇokGüzelOlacak hashtag'i ile Ekrem İmamoğlu'na destek veren sanatçılar eleştirel olarak 'kayıt' altına alındı. Sosyal medyada "İşte o isimler" olarak dolaşan liste hızla yayıldı.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı da aynı listeyi kullanarak, destek veren sanatçıların bundan sonra Nevşehir'de düzenleyecekleri etkinliklerde sahne alamayacaklarını ilan etti.

Fazıl Say tepki gösterdi

Fazıl Say resmi Instagram hesabından yaptığı paylaşım ile Rasim Arı'nın sözlerine tepki gösterdi. Devlet imkanları ile yaptırım uygulanmasının hukuk dışı olduğunu ifade eden Say, "İktidar yanlıları günümüzdeki ortama içerliyor olabilir ama hukuk dışı halka tavır takınamaz, buna hakkı yoktur" dedi.

Ekrem İmamoğlu'na haksızlık yapıldığını ileri süren Say şöyle yazdı:

Öncelikle, tüm annelerin anneler gününü kutlarım. Yukarıdaki tatsızlık ile ilgili ben yorumlar kısmına yazacağım, sizlerin yazdıklarınızı da okuyacağım.

Fazıl Say
Fazıl Say

İlk söyleyeceğim şudur; Bu yukarıdaki tavırdan sonra en yakın tarihte bir Nevşehir konseri yapmak istiyorum. Belediye desteği/faaliyeti filan gerekmez, zaten hiç olmamıştı

Bir başka diyeceğim de şudur; birisi siyasi potada bir başkasıyla hem fikir olmayabilir, içerlemiş alınmış filan da olabilir, ama devletin imkanlarıyla yaptırım uyguluması boykot sansür filan hukuk dışıdır... İktidar yanlıları günümüzdeki ortama içerliyor olabilir, ama hukuk dışı ve halka tavır takınamaz buna hakkı yoktur.. ben bu belediye başkanını ile ilgili Cumhurbaşkanlığı hukuk danışmanlarının devreye girmesini görmek isterdim... Bu tür yaptırımlara sansüre malesef geçtiğimiz 10 yıl boyunca en çok maruz kalan sanatçılardan biriyim, tanıdığım tavırlardır, şu kadarını söyleyeyim, topluma hasar, memleketin imajına hasar vermekten başka hiç bir işe yarayamayan, ilkel bir durumdur sadece. Ve bunları yapanlara izinn vermemelidir iktidar.. duygusu tarafı ne olursa olsun... siyasetimizde buna yer yoktur.. şimdi bunu görmek isteriz

Ekrem İmamoğlu’na yapılan haksızlık, büyük bir tepkiye sebebiyet verdi, pek çok sanatçı buna katıldı, hatta bugüne değin siyasi açıklamaları olmamış sanatçılar bile görüş belirtti, hatta iş ilerledi, siyasilerin eleştirilerine uğradılar, bu sefer onlara cevap verdiler, olaylar geliştikçe gelişti, daha da gelişir, ben sanatçıların söz sahibi olmasını iyi buluyorum,

Şimdş; bazı olaylar durumlar vardır, kazansan bile kaybedersin, iktidar için İstanbulda tekrarlanacak olan seçimdeki durum bu, bu duruma kendi hataları ile bu duruma sürüklendiker, ötekileşme arttıkça arttı, çok basit çok insani bazı noktalarda karşısındakini anlayarak bu işi çözebilirlerdi, karşısındaki kitleleri yok saymaya çalışmak ise fatal bir hataydı... Bu durum kitleleri kenetlendirdi , ayrıca da, star bir muhalefet lideri bir Cımhurbaşkanı adayı yarattı, bir kaç ay önce kimsenin bilmediği Ekrem İmamoğlu son yılların en büyük rüzgarını arkasına aldı...

Rasim Arı ne demişti?

Sanatçıların destek açıklamalarının ardından Twitter hesabından açıklama yapan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı şu açıklamayı yapmıştı:

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı
Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı bu listeyi yayınlayarak ilan etmişti

Milletimizin milli ve manevi değerleriyle sorun yaşayan, Yeri geldiğinde terör örgütü propagandası yapan 15 Temmuz Hain Gecesinde ortalara çıkamamış, Berkin'leri her durumda anıp da Yasin'leri Eren'leri asla anmayan, Gezide çapulcularla bir ve beraber olarak vandallığa destek olan ve Ülkenin bekası söz konusu olduğunda devamlı kaçak güreşmiş fakat YSK kararının hemen ardından aniden aslan kesilen Kendilerini sanatçı olarak addetip 'milli ve manevi toplum öncülüğü' rollerini hiçe sayan 'şahısların' bu dakikadan itibaren şehrimde tarafımızdan düzenlenecek olan en ufak dahi olsa bir programda sahne alamayacaklarını Nevşehir Belediye Başkanı olarak tamamen 'kanaat özgürlüğüm' çerçevesinde ilan ediyorum!..