Fed Başkanı uyardı! 'Çok endişe verici'

Koronavirüs vaka sayısındaki artışı “çok endişe verici” olarak nitelendiren Fed Başkanı Powell, ekonomik faaliyete dahil olmayı ve ekonomiyi yavaşlatabileceğine işaret etti.

Fed Başkanı uyardı! 'Çok endişe verici'

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, koronavirüs vakalarındaki artışın ekonomik toparlanma için endişe kaynağı olduğuna dikkat çekerek, ekonominin mali ve parasal desteğe ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

ABD’de eyaletlerin bazı kısıtlamaları uygulamaya başladığına işaret eden Powell, “Burada endişe yaratan durum, insanların pandemiyi kontrol altına alma çabalarına olan güvenlerini yitirecek olmaları ve kendilerini enfeksiyon riskine sokabileceğini düşündükleri faaliyetlerden çekilmeleridir ve bunun bazı belirtilerini şimdiden görülüyor” değerlendirmesinde bulundu.

Powell, koronavirüs aşısına ilişkin haberlerin orta vadede iyi olduğunu ancak yakın vadede önemli zorluklar ve belirsizliklerin devam ettiğini vurguladı. Salgının ekonomik etkilerine karşı bankanın uyguladığı programları sonlandırmak için çok erken olduğunu belirten Powell, “Doğru zaman geldiğinde, bu zamanın çok yakında olduğunu düşünmüyorum, bu araçları bir kenara bırakacağız” dedi.