Dev derbide 7 gol

Süper Lig'de, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki derbi mücadelesi, Beşiktaş'ın 4-3'lük üstünlüğüyle sona erdi. Beşiktaş ikinci yarının başında 10 kişi kaldı.

Dev derbide 7 gol

Süper Lig'in 10. haftasında Fenerbahçe ile Beşiktaş adasındaki mücadele, Beşiktaş'ın 4-3'lük galibiyetiyle sona erdi.

Beşiktaş'ın gollerini Aboubakar (2) Necip ve N'Skala atarken, Fenerbahçe'nin golleri Cisse ve Ozan Tufan'dan (2) geldi. Beşiktaş'ta Larin 50. dakikada kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Bu sonuçla birlikte Beşiktaş puanını 16 yaparken, Fenerbahçe 20 puanda kaldı.

Bu mücadele akıllara 2005 yılındaki maçı getirdi. O maçta da 10 kişi kalan Beşiktaş, Daniel Pancu'nun kaleye geçtiği maçta sahadan 4-3'lük galibiyetle ayrılmıştı. O maçta şu anda teknik direktör olarak görev yapan Sergen Yalçın da sahadaydı.

MAÇTAN DAKİKALAR

1' Fenerbahçe'de Pelkas sağ kanattan ortaladı, Ozan ceza sahasında topu iyi kontrol edemedi. Fenerbahçe maça hızlı başladı.

2' Fenerbahçe yine iyi geldi. Pelkas'ın getirdiği topta Perotti'nin ceza alanındaki şutu üstten auta gitti.

4' Beşiktaş bir kere geldi ve golü buldu. Aboubakar'ın sol çaprazdan ceza alanına girip çektiği harika şutta Altay çaresiz kaldı. Beşiktaş maça golle başladı.

12' Valentin Rosier'in sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Marcel Tisserand kafayla topu uzaklaştırmayı başarıyor.

18' Maça fırtına gibi başlayan Fenerbahçe golü yemesinin şaşkınlığını hala üzerinden atamadı.

20' Aboubakar kendisinin ve takımının 2. golünü atıyor. Kadıköy'de şok.... Sağ kanattan gelen ortaya Kamerunlu forvet kafayı çok güzel vurdu ve golü attı.

34' Fenerbahçe farkı 1'e indirdi. Gol Cisse... Sağ kanattan kullanılan kornerde Tisserand kafayı vurdu arka direkte Cisse dokundu ve kolay pozisyonda golü attı.

35' Fenerbahçe'de Perotti sakatlanarak oyundan çıktı. Caner Erkin oyunda.

İkinci yarıda Fenerbahçe'de Mert Hakan ve Kemal Ademi oyuna girdi. Sosa ve Cisse dışarda...

50' Beşiktaş'ta Larin kırmızı kart gördü.

53' Beşiktaş, Necip Uysal'ın golü ile maçta farkı ikiye çıkarıyor. Josef de Souza'nın sağ kanattan ortasında Necip Gökhan Gönül'ün arkasından iyi yükseliyor ve güzel bir kafa vuruşuyla golü atıyor.

64' Fenerbahçe'de sarı kart gören Gustavo, gelecek hafta oynanacak Denizlispor maçı öncesi cezalı duruma düştü.

Sarı-Lacivertli takımda Novak'ın yerine Ferdi Kadıoğlu oyunda.

65' Fenerbahçe Beşiktaş'a karşılık veremiyor. Sarı Lacivertliler oyundan tamamen koptu ve takım oyunu yerine bireysel hamlelerle gole gitmeye çalışıyor.

68' Fenerbahçe farkı yeniden 1'e indirdi. Gol Ozan Tufan... Fenerbahçe müthiş bir karambolde direkten dönen top sonrası golü buldu.

70' Beşiktaş'ta Welinton, Necip Uysal'ın yerine; N'Koudou ise Mensah'ın yerine oyuna dahil oldu.

76' Fenerbahçe'de Pelkas'ın yerine Mame Thiam oyunda.

88' Beşiktaş, Fabrice N'Sakala'nın golü ile maçta farkı tekrar ikiye çıkarıyor.

90+5' Ozan Tufan penaltıdan farkı 1'e indirdi.