Fenerbahçe acı haberi duyurdu! ‘Puşkaş Ergun’ lakaplı eski futbolcu Ergun Öztuna hayatını kaybetti

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu ‘Puşkaş Ergun’ lakaplı Ergun Öztuna hayatını kaybetti.

Fenerbahçe acı haberi duyurdu! ‘Puşkaş Ergun’ lakaplı eski futbolcu Ergun Öztuna hayatını kaybetti

Fenerbahçe Spor Kulübü, iki sezon boyunca sarı lacivertli takımın formasını giyen ‘Puşkaş Ergun' lakaplı eski futbolcu Ergun Öztuna'nın yaşamını yitirdiğini açıkladı. Milli Takım formasını da başarıyla terleten Öztuna, sarı lacivertli kulüpte teknik direktör Todor Veselinovic'in yardımcılığını da üstlenmişti. 

Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türk futbolunun ve Fenerbahçemizin unutulmaz ismi ‘Puşkaş Ergun’ lakabıyla tanınan eski futbolcumuz Ergun Öztuna’yı kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Türk futboluna damga vuran isimlerin başında gelen ve eski adıyla Türkiye 1. Futbol Ligi, son yıllardaki ismiyle Süper Lig'de Fenerbahçemizin ilk golünü kaydeden, 1957’de İstanbul Ligi’ni kazanan Futbol Takımımıza şampiyonluğu getiren maçta 3. golü atan Ergun Öztuna, Fenerbahçe'nin 103 golle şampiyon olduğu 1988-1989 sezonunda teknik direktör Todor Veselinovic'in yardımcılığını da üstlendi.

Fenerbahçe acı haberi duyurdu! ‘Puşkaş Ergun’ lakaplı eski futbolcu Ergun Öztuna hayatını kaybetti - Resim : 1

1956-63 ile 1964-65 sezonlarında iki farkı dönemde şanlı formamızı terleten Ergun Öztuna, 1958-59, 1960-61 ve 1964-65 sezonlarında sarı lacivertli renkler altında 3 kez de şampiyonluk yaşadı.

Ay Yıldızlı formamızı da alt yaş gruplarından itibaren giyen Öztuna, A Takım formasını da terletti.

Fenerbahçemizin ve Türk sporunun değerli ismi Ergun Öztuna’ya Allah'tan rahmet; değerli ailesi, sevenleri ve tüm camiamıza başsağlığı dileriz.

Mekanı cennet olsun."