Fenerbahçe Almanya'dan 1 puanla döndü, 3 puanı rövanşa bıraktı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu ilk maçında Alman panzeri Eintracht Frankfurt'a geçit vermedi ve 1 puan almayı başardı.

Fenerbahçe Almanya'dan 1 puanla döndü, 3 puanı rövanşa bıraktı

UEFA Avrupa Ligi'nde D Grubu'nda yer alan Fenerbahçe, grubundaki ilk karşılaşmayı Alman ekibi Eintracht Frankfurt ile oynadı. Maçın başlama düdüğüylü birlikte baskılı oyununu sahaya koyan Vitor Pereira'nın öğrencileri, henüz 2. dakikada önemli bir fırsatı değerlendiremedi. Karşılaşmanın 11. dakikasında ise Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Mesut Özil sahneye çıktı ve sarı lacivertlileri 1-0 öne geçirdi.

Fenerbahçe, 41. dakikada ise Sam Lammers golüne engel olamayınca soyunma odasına eşitlik ile gidildi.

İkinci yarıda sessizlik

Karşılaşmanın ikinci yarısına iki takımda kontrollü başlarken Fenerbahçe, yakaladığı ani atak şanslarını değerlendiremedi.

Penaltı kaçtı

90+3'ncü dakikada ise Pelkas, girdiği pozisyonda kaleci Trapp tarafından yere düşürülünce Fenerbahçe penaltı kazandı ancak Pelkas önemli fırsatı tepti.  

Pelkas'ın kaçan penaltısını tamamlayan Berisha ise VAR'a takıldı. Penaltı atışının öncesinde içeri giren Berisha'nın kaydettiği gol sayılmadı. 

3 puan rövanşa kaldı! 

Son yıllarda adından sıkça söz ettiren Frankfurt'a karşı üstün oyunu ile taraftarın alkışı alan sarı-lacivertliler, Almanya'dan 1 paunı almayı başardı ve üç puanı rövanşta Türkiye'ye bıraktı.

Maçın son dakikalarında gerginlik

Maçın son dakikalarında ise Frankfurt'un Osai Samuel'e yaptığı faul sonrasında sahada gergin anlar yaşandı. Oyuncuların da sahaya girmesiyle bir anda tansiyon yükselirken, hakemin araya girmesiyle taraflar kulübelerindeki yerlerini aldı.