Fenerbahçe Beko'da Dimitris Itoudis imzayı attı, Jan Vesely yolcu!

Fenerbahçe Beko, Aleksandar Djordjevic sonrası yeni sezon için anlaşmaya vardığı koç Dimitris Itoudis ile resmî sözleşme imzaladı. Dimitris Itoudis için düzenlenen basın toplantısında Jan Vesely'nin aile kararıyla takımdan ayrılmak üzere olduğu açıklandı.

Fenerbahçe Beko'da Dimitris Itoudis imzayı attı, Jan Vesely yolcu!

Fenerbahçe Beko'da Aleksandar Djordjevic sonrası yeni koç olarak anlaşma sağlanan Dimitris Itoudis, resmî imzayı attı.

İşte açıklamaları

"Onur duyuyorum. Çok şanslıyım ama görevimin sorumluluğunun da farkındayım. Fenerbahçe ailesine geldiğim için çok mutluyum. Sizlerin katılımı da inanılmaz beni mutlu etti. Fenerbahçe'nin büyüklüğünü biliyordum ama bunu yaşamak çok özel. Elimizden geleni yapacağız. Neleri inşa etmek istediğimizi biliyorum. Aile olarak hep birlikte bunu yapacağız. Başkanımızın beklentilerini, fedakarlıklarını da biliyorum. Ne gerekiyorsa yapacağız. Bu salonda geçmişte çok duygular yaşandı. Çok teşekkür ediyorum"

"Obradovic ve Pistiolis ile ilişkiler insanî. Obradovic ile sadece iş arkadaşı değil aile dostuyuz. Pistiolis de aynı şekilde, senelerce birlikte çalıştık. Rekabet hep olacak. Sonuçta herkes kazanmak için oynuyor. Obradovic ile Banvit'te ilk karşılaşmamız çok duygusaldı. Maçtan önce yemeğe gittik ama o ilk hava atışı çok duygusaldı. Fenerbahçe'yi şampiyonluk için de tebrik etmek istiyorum. Sarı mirasın devamını da getireceğiz"

"7 gün 24 saat transferleri için çalışacağız. Şu an artık resmî olarak buradayım. Ben yeniyim şu anda. Oyuncuları tartışıyoruz, durumları inceliyorum. Taraftarlar rahat uyuyabilir. Fenerbahçe'de hep güçlü hedefler için hep birlikte çalışılıyor. En iyi takımı kurmak için elimizden geleni yapacağız"

"Bizlerin antrenör olarak en önemli iş onlara destek olabilmek. Oyunu yaratmak zorundayız. Kazanan bir takım kültürü yaratmak... En önemlisi birlik veya kimya olması. 12 yıldız veya MVP transfer edebilirsiniz ama bu kimya olacağını garanti etmez size. Hem oyuncuların beni hem de benim onları anlamam gerekiyor. Burası kesinlikle benim takımım değil. Milyonlarca taraftarın sahip olduğu bir takım. Eminim hepsinde bu hissiyat var. Yarın birçok oyuncuyla ve ekipten arkadaşlarla toplantım olacak"

'Jan Vesely'ninki aile kararıydı'

"Jan Vesely ile benim de konuşma fırsatım oldu. Kulübün verdiği teklif ve fedakarlıkları da biliyorum. Jan için bu bir aile kararıydı. Kulübe getirdiği inanılmaz şeyler tartışılmaz"

"Nando De Colo ile de konuştum. De Colo ile de çalıştım ve bir değişiklik istediğini söylemişti Fenerbahçe'ye gelirken"

"Wilbekin ile de görüşmelerimiz devam ediyor. Başkanımız ilerisi için bu konuda tüm fedakarlığı yapacaktır. Olumlu düşünüyorum"

"2014'te Banvit ile imzaladığımda buraya geldiğim her an taraftarın sevgisini hissetmiştim. Bazen geleceği tahmin edebiliyoruz. Evrende sanırım yazılmıştı yolumuzun ne olacağı. Sizlere de yüksek katılım için teşekkür ediyorum"