Fenerbahçe'de Cengiz Ünder bombası!

Fenerbahçe, geçen sezon başında Roma'dan satın alma opsiyonuyla Leicester City'ye transfer olan Cengiz Ünder'i kadrosuna katmak için çalışmalara başladı.

Fenerbahçe'de Cengiz Ünder bombası!

Fenerbahçe gelecek sezon Milli futbolcu Cengiz Ünder'i kadrosuna katmak için nabız yokladı. Geçen sezon başında Roma'dan satın alma opsiyonuyla Leicester City'ye transfer olan Ünder, için harekete geçen  sarı lacrivertli takım kiralık formülü üzerine çalışmalarına başladı.

Fanatik'in haberine göre takımdaki kaliteli yerli oyuncuların sayısını artırmak isteyen Sarı-Lacivertliler, bu doğrultuda da gözünü, kariyerini İngiltere Premier Ligi ekibi Leicester City'de sürdüren Cengiz Ünder'e dikti. Sarı-lacivertli kulüp, milli futbolcuyu kiralamak için harekete geçti.

Sezon başında İtalyan temsilcisi Roma'dan şartlı zorunlu satın alma opsiyonuyla kiralık olarak alınan Cengiz, ne yazık ki Ada'da istediğini bulamadı. Teknik direktör Brendan Rodgers'ın, bu sezon 19 maçta görev verdiği 23 yaşındaki kanat oyuncusu bu süreçte 2 gol attı ve 3 asist yaptı.

EURO 2020'yi bekliyor

Ancak oynadığı maçların sadece 9'unda ilk 11'de başlayan Milli futbolcumuz, bu açıdan hayal kırıklığı yaşadı. Rodgers'ın, düzenli olarak forma şansı vermesinin beklenmediği Cengiz için Kanarya'nın, menajerler vasıtasıyla oyuncunun durumunu sordukları bildirildi. EURO 2020'yi de yeniden kariyerinde bir zıplama olarak gören Cengiz'i listesine alan Fener, şartların oluşması durumunda bu futbolcuyu kiralık olarak kadrosuna katmayı planlıyor.

"Oynamadığı için morali bozuk"

A Milli Takımımız'ın geniş kadrosunda yer alan Cengiz Ünder'le ilgili olarak Ay-Yıldızlılar'ın hocası Şenol Güneş, "Cengiz Ünder’in fiziksel bir sorunu yok. Sadece takımında oynamamanın verdiği moral bozukluğu ve sıkıntıları var. Cengiz’i hazırlık maçlarında daha fazla oynatmayı düşünüyoruz. Yetenekli bir oyuncu. Maçlarda göreceğiz, iyi olacağını düşünüyorum. Heyecanlı ve hırslı. Hedefin büyük olduğunu biliyor" ifadelerini kullandı.