Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç: "Armamıza 5. yıldızı koyacağız"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Ülker Stadyumu 1907 Tribünü'nde gündeme dair açıklamalarda bulundu. 2010-2011 sezonu ile ilgili konuşan Koç, "En büyük mağdurlardan biri Fenerbahçe'dir" dedi. Ali Koç 2023-2024 sezonundan itibaren formalarına 5. yıldızı koyacaklarını söyledi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç: "Armamıza 5. yıldızı koyacağız"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Konuşulacak konularla ilgili  8-10 basın toplantısına dahi ihtiyaç olabileceğine değinen Ali Koç şunları söyledi:

"2010-2011 şampiyonluğumuza göz diken kulübe 3 ayrı bilgilendirme yapmak istiyoruz. Bunların ilki sayın Cumhurbaşkanımızın duygu ve düşünceleri, kendisi 'bu sürecin hem canlı şahitlerinden hem de en büyük mağdurlarından biri Fenerbahçe Spor Kulübü'dür' diyor."

Sözlerine devam eden Ali Koç ikinci bilgi olarak şunları açıklamalarda bulundu:

"15 Temmuz ile 3 Temmuz arasındaki bağ alenen gösteriliyor Cumhurbaşkanlığının resmi internet sitesinde"

"Kurallar farklı mı işliyor?"

Trabzonspor maçınındaki koreografiye de değinen Ali Koç "Açılan pankartla bir suikast girişimine sahip çıktınız. Bundan yönetimin haberinin olmaması mümkün değil" dedi.

Fenerbahçeli bir taraftarın yabancı dilde hazırladığı pankartın içeri alınmamasıyla Trabzonspor'un koreografisini karşılaştıran Koç şunları söyledi:

"Emniyet müdürlüğümüzün kuralları şehirlere göre farklı mı işliyor? Kuralları uygulumaktan korkuyorlar mı? Kimden korkuyorular? Bu camia geri durmaz, hepsinin maskesinin düşürüp dimdik ayakta kalırız. Artık bunlara müsade etmeyin cve kimsenin Fenerbahçenin değerlerine hakaret etmesine de müsade etmeyiz"

Kulüpler Birliği açıklaması

Ali Koç Kulüpler Birliği toplantılarına katılmayacaklarını şu sözlerle ifade etti:

"Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı olduğu sürece toplantılara katılmayacağız. Bu bir pankarta izin veren kişi, kulüplerin başında olması söz konusu olmamalıdır"

"5. Yıldızı koyacağız"

Fenerbahçe armasındaki yıldızlar hakkında konuşan Ali koç şunları söyledi:

"2023-2024 sezonundan itibaren armamızda 5. yıldızı koyacağız. Fenerium'da diğer ürünlere koymaya şimdiden başlayacağız. Her adımda bu gerçeği duyuracağız. Bunu bizi şampiyon yapan bütün sporculara borçluyuz."

Ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor'un bayrağı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne asılmasına ilişkin konuşan Koç, "Köprüdeki bayrak... Hangi sezon bitmeden bayrak köprüye asıldı? Göreceksiniz o bayrak en erken ve en uzun asılan bayrak olacak. İstanbul'da zaten köprüye başka takımın bayrağı asılmamalıdır. Bizim bayrağımız başka şehirde böyle asılıyor mu? Burada kayırma var desek yanlış mı söylüyor oluruz? Bu ne cüret. Bu ne skandal. Hangi lig bitmeden köprüye bayrak asıldı?" dedi.