TSK'daki FETÖ soruşturmasında 140 gözaltı!

Kara, Hava ve Deniz Kuvvetlerindeki FETÖ soruşturmasında 41'i muvazzaf asker 140 şüpheli için gözaltı kararı verildi. Ayrıca TSK yapılanmasına destek veren 31 sivil yakalandı, bilişim yapılanması ile ilgili 74 gözaltı kararı çıkarken, bylock kullandığı tespit edilen 5 öğretmen yakalandı.

TSK'daki FETÖ soruşturmasında 140 gözaltı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "mahrem imamları" ile ankesörlü ve kontörlü telefonlardan periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri belirlenen Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli 129 asker ile bu kişlerden sorumlu 11 mahrem imam hakkından gözaltı kararı verildiği belirtildi.

41 muvazzaf hakkında gözaltı kararı

Açıklamada, Kara Kuvvetleri Komutanlığından 2 albay, 4 yarbay, 7 binbaşı, 17 yüzbaşı, 16 üsteğmen ve 4 teğmen, Hava Kuvvetleri Komutanlığından 31 astsubay, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 2 albay, 2 yarbay, 1 binbaşı, 3 yüzbaşı ve 40 astsubay ve bunlardan sorumlu 11 mahrem imamın yakalanmasına yönelik Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince çalışma yürütüldüğü kaydedildi.

Hakkında gözaltı kararı verilen 41 askerin aktif görevde olduğu belirtildi.

TSK yapılanmasına destek veren 31 sivil yakalandı

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ mensuplarını TSK yapılanmasına sızdırdığı, kod adı ve askeri okul sınav sorularını verdiği gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verilen 48 sivil şüpheliden 31'i yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından savcılığa getirilen şüphelilerden 19'u tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. 12 şüpheli ise etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak örgüt ile mensupları hakkında ayrıntılı ve örgütü deşifre edici yönde faydalı açıklamalarda bulundukları gerekçesiyle serbest bırakıldı.

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, sivil 15 şüphelinin tutuklanmasına, hakimlik ifadesinde etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan 4 şüphelinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Haklarında gözaltı kararı verilen ancak adreslerinde bulunamayan 17 sivil şüpheli ise firari olarak aranıyor.

Bilişim yapılanmasına 74 gözaltı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün bilişim yapılanmasına yönelik soruşturmada 74 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

5 öğretmen gözaltına alındı

Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçundan yürütülen soruşturma ile ilgili olarak, Ankara'da örgütün gizli haberleşme iletişim programı olan bylock kullandığı tespit edilen 9 öğretmenden 5'inin, 21 Mayıs 2019 tarihinde yapılan operasyonda gözaltına alındığı açıklandı.