Beşiktaş'tan Fikret Orman'ın teknesiyle ilgili habere yalanlama

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'nın teknesini çalan çete, tekneyi göçmen kaçakçılığında kullandı. Jandarma, tekneyi Kos adasında bularak geri getirdi. Beşiktaş bu iddiayı yalanladı.

Beşiktaş'tan Fikret Orman'ın teknesiyle ilgili habere yalanlama

Sabah gazetesinin haberine göre Fikret Orman'ın 10 gün önce Bodrum'dan çalınan La Paradiso isimli teknesinin göçmen kaçakcığı için kullanıldı. Kaçakçılar tekneyi göçmenleri boşaltıktan sonra Kos adasında bırakarak kaçtı.

Bodrum'dan bir süredir jet ski'lerle marinaya gelen bir çete, lüks tekneleri çalarak insan kaçakçılığında kullanıyor. Çete bu yöntemle şu ana kadar 10 tekne çaldı. Çetenin son kurbanı da Beşiktaş Başkanı Fikret Orman oldu. Jandarma çalınan tekneyi Kos'ta bularak geri getirdi. 

La Paradiso isimli tekne Jandarma ekiplerince Yunan adasında bulundu. Jandarmanın soruşturması sonucu, insan kaçakçılarının tekneyi çaldığı, Yunan adasına göçmen götürdüğü ve sonra da tekneyi orada bırakıp kaçtıkları ortaya çıktı. Orman, Bodrum'a getirilen teknesini teslim aldı.

Ancak Beşiktaş kulübü bir açıklama yaparak Sabah gazetesinin haberini ve iddiasını yalanladı.

Açıklama şöyle:

"3 Eylül 2019 tarihli Sabah Gazetesi’nin Günaydın ekinde yer alan Bülent Cankurt imzalı ‘Bu kez Orman’ı yaktılar’ başlıklı haber kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

Habere konu olan, Başkanımız Fikret Orman’a ait teknenin çalınıp, mültecilerin Türkiye üzerinden Kos’a taşındığı ve teknenin Kos’ta terk edilmiş olarak bulunduğu bilgileri tamamen gerçek dışı ve asılsızdır."