Fil hastası Şennaz teyze 4 yıldır evde hapis

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde yaşayan 61 yaşındaki Şennaz Çelik halk arasında fil hastalığı olarak bilinen 'lenfödem' nedeniyle evden çıkamıyor. 4 yıldır yatağa bağımlı yaşayan Çelik, tedavi için yardım bekliyor.

Fil hastası Şennaz teyze 4 yıldır evde hapis

Reşadiye ilçesinde, kızı Semiha ve damadı Burhan Şimşek ile birlikte yaşayan 5 çocuk annesi Şennaz Çelik, 2008 yılında eşi Burhan Çelik ile birlikte trafik kazası geçirdi. Kazada eşini kaybeden Şennaz Çelik, 85 gün hastanede tedavi gördü. Ayağındaki kılcal damarların kopması nedeniyle de halk arasında fil hastalığı olarak bilinen lenfödem hastalığına yakalandı. Gördüğü tedavilere rağmen bacaklarındaki şişlikler nedeniyle yürüyemez ve hareket edemez hale geldi.Fil hastası Şennaz teyze 4 yıldır evde hapis - Resim : 1

 'AYAĞA KALKMAK İÇİN YARDIM İSTİYORUM'

Hastalığının kaza sonrası başladığını anlatan Şennaz Çelik, "Kazada, aracın tekeri üzerimden geçti. Kılcal damarlarım kopuk. 4 yıldır bu haldeyim. Yataktan kalkamıyorum. Pek çok doktora gittim, gezmediğim yer kalmadı. Fil hastalığı diyorlar. Kapıya bile çıkamıyorum, gezmeye gidemiyorum. Devletimizden, bilim adamlarımızdan ayağa kalkmak için yardım istiyorum" dedi.