UEFA'dan Beşiktaş'a ceza şoku!

UEFA, Finansal Fair Play 2019 Raporu’nu duyurdu.

UEFA'dan Beşiktaş'a ceza şoku!

Finansal Fair Play İnceleme Birimi, 2017-19 döneminde 6 kulüpten, daha önce ilettiği gelir-gider dengesi bilgilerini düzeltmesini talep etti.

Bu kulüplerden 2’si Türkiye’den... Maccabi, Inter, Milan, Roma, Rubin Kazan, Galatasaray ve Fenerbahçe.

Borçları nedeniyle 9 kulübe çeşitli cezalar verildi. Bu dokuz içerisinde Türkiye’den Beşiktaş yer aldı. Siyah-beyazlıların kendisine verilen süre içerisinde bunları gideremediğine dikkat çekilerek 100 bin euro para cezasına çarptırıldığı bilgisi paylaşıldı.

Kulüplerle yapılan yapılandırma anlaşmalarının değerlendirilmesi başlıklı bölümde bu beş kulübün anlaşmasının detaylarına yer verildi. Galatasaray ile yapılan anlaşmada finansal katkılar 15 milyon euro ile beş kulübün en üst seviyesinde çıktı.

Galatasaray’ın yapılandırma anlaşması sürmekte iken Beşiktaş’ın ise geride kalan iki yılda, gerekliliklerini yerine getirerek yapılandırma anlaşmasınından çıkan 8 kulüpten biri olduğu bilgisi paylaşıldı.

UEFA Raporu’na göre son iki yılda finansal fair play yapılandırma anlaşmasını ihlal eden üç kulüp oldu, bunlardan ikisi Türkiye’den çıktı. Rus ekibi Rubin Kazan’ın yanı sıra Fenerbahçe ve Trabzonspor’un da yaptıkları anlaşmaları ihlal ettikleri ve bunların yargısal birime sevk edildikleri vurgulandı.