Erdoğan uyarmıştı! Fırsatçıların yeni oyunu şoke etti

Son dönem sıkça gündeme gelen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert bir şekilde uyarıda bulunduğu stokçuluk oyunlarına bir yenisi eklendi. Bazı firmalar ürünlerin fiyatı artınca satışı iptal edip yeni satış yapma derdine düştü. İşte detaylar...

Erdoğan uyarmıştı! Fırsatçıların yeni oyunu şoke etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Stokçulara bu ülkeyi mezar edeceğiz" diyerek uyardığı fırsatçıların yeni oyunu şok etti. Son dönem ürünlerini stokta kalmadığını öne sürerek fiyat artırarak yeniden satmaya çalışan firmalar türedi. Bu konuda önlem aldıklarını ifade eden  Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkan Yardımcısı ve PttAVM.com Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, "Satıcılar ürünü sattıktan sonra müşterisine söz konusu ürün için 'stoğumuzda yok' diyerek, bir kaç gün tüketiciyi oyalıyorlar. Eğer o sürede ürün fiyatı artarsa satışı iptal ederek para iadesini sağlayıp ürünü yeniden yüksek fiyattan satışa koyuyorlar. Bu şekilde stokçuluk yapanları tespit ederek fırsatçılara izin vermiyoruz" diye konuştu.

E-ticaret platformlarında stok açtıktan sonra "stok yok" bahanesiyle satışı iptal eden mağazaların vatandaş tarafından da kendilerine bildirilmesine isteyen Çevikoğlu, "Tüketicinin tek kuruşunun bile hesabını soracağız" dedi.