Fitch: Finansal kuruluşların not görünümleri istikrar kazanıyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, "Küresel Finansal Kuruluşlar Not Güncelleme-1. Çeyrek" raporunda finansal kuruluşların not görünümlerinin istikrar kazanmakta olduğunu bildirdi.

Fitch:  Finansal kuruluşların not görünümleri istikrar kazanıyor

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch tarafından hazırlanan "Küresel Finansal Kuruluşlar Not Güncelleme-1. Çeyrek" raporu yayımlandı. Raporda finansal kuruluşların not görünümlerinin istikrar kazanmakta olduğu bununla birlikte aşağı yönlü risklerin ise sürdüğü kaydedildi.

Kuruluşun değerlendirmesinde 1. çeyrekte finansal kuruluşlara ilişkin 317 kredi notu ve görünümü kararı alındığı bunların yüzde 66'sının notların ya da görünümün değişmemesi yönünde olduğu vurgulandı. yüzde 20 oranda karar ile not görünümleri negatif seviyesinden stabil seviyesine revize edildi. yüzde 11 oranında karar ise negatif oldu.

Fitch, toplam kredi notlarında negatif izleme ya da negatif görünüme sahip olma oranını azalmakla birlikte halen yüksek olduğuna dikkat çekti. Buna göre oran küresel banka notlarında yüzde 54, banka dışı finans kuruluşlarında yüzde 33, sigorta şirketlerinde ise yüzde 24 düzeyinde bulunuyor.

Raporda Türkiye'nin ülke uzun vadeli not görünümünün negatif'ten stabil düzeyine çekilmesinin ardından 13 bankanın ve iştiraklerinin de görünümlerinin stabil düzeyine geldiğine vurgu yapıldı. Türkiye ve ABD'de görünümde istikrarın yaşandığına vurgu yapıldı.