Fiyatlar artıyor! Eskisi gibi kolay olmayacak

Yeniden değerleme oranı, yurt dışından getirilen telefonların fiyatları için de belirleyici oluyor. Bu telefonların, Türkiye’de kullanılabilmesi için ödenecek miktar değişiyor.

Fiyatlar artıyor! Eskisi gibi kolay olmayacak

Vergi Usul Kanunu’na göre 12 aylık ortalama üretici fiyat artışına göre belirlenen “yeniden değerleme oranı” yurt dışından getirilen telefonların fiyatları için de belirleyici oluyor. Bu telefonların, Türkiye’de kullanılabilmesi için ödenmesi gereken IMEI kayıt ücreti 2021 itibarıyla bir kez daha artıyor.

Yeni yılda artık herkes yurt dışından getirdiği bir telefona sadece pasaporta kaydettirmek için 2 bin 006 TL ödemek zorunda. Sektör temsilcileri, orta seviye telefonlar üzerine eklenen IMEI ücreti yurt dışı fiyat avantajını ortadan kaldırıyor. Ancak üst seviye amiral gemisi telefonlar halen daha uyguna geliyor.

Kur çarpımı fiyat üstüne IMEI kayıt parası geliyor. Ancak şunu tekrardan hatırlatalım. Artık yurt dışından gelen telefonun mutlaka pasaporta kaydedilen kişinin üstüne kayıtlı bir telefon hattı ile kullanılması gerekiyor.