Flaş dolar tahmini! Türk halkını üzecek gelişme

Rabobank EM FX Stratejisti Piotr Matys'den sonra Barclays da kan kaybeden dolar kurunun 2021'de geleceği noktaya ilişkin tahminini açıkladı.

Flaş dolar tahmini! Türk halkını üzecek gelişme

Aralık ayı enflasyon rakamları sonrasında özel bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan Rabobank EM FX Stratejisti Piotr Matys'den sonra Barclays analistleri de 2021 yıl sonu dolar kuru tahminini açıkladı.

Dolar kuru ve Türk Lirası yıl sonu raporunda, Barclays analistleri tarafından yapılan değerlendirmede "Kur geçişkenliği ve güçlü rezervler/dış denge hedefleri göz önüne alındığında Merkez Bankası'nın kurun 7 seviyesinin altına inmesinden kaçınacağını düşünüyoruz" denildi.

Rabobank EM FX Stratejisti ise yapmış olduğu değerlendirmesinde "Türk Lirası için iyimser bir hava oluşmuş durumda. Enflasyon baskısı sürüyor ancak piyasalarda daha ılımlı bir hava bulunuyor. Türk Lirası iyi bir performans gösteriyor ve bence Türk Lirasının kazançlarını daha da arttırması için iyi bir performans algısı bulunuyor. Türk Lirası açıkça oluşan olumlu algıladan faydalandığı görülüyor. Ben dolar karşısında Türk Lirasının değer kazanmaya devam edeceğini ve önümüzdeki aylarda dolar kurunun 7 liranın altını görmesini bekliyorum" demişti.

Dolar kurunun 8.54 TL seviyesi ile tüm zamanların en yüksek seviyesini görerek büyük rekora imza atmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın görevden alınarak yerine Naci Ağbal'ın atanması, istifa eden Berat Albayrak'ın yerine Hazine ve Maliye Bakanı olarak Lütfi Elvan'ın atanması sonrasında dolar kurunda sert gerileme yaşanmıştı. 

 

Alış 32,5010
Satış 32,5089
Değişim -0,04
Son Değer 32,5049
En yüksek 32,60
En düşük 32,41
Haftalık Değişim 0,00%
Haftalık En Düşük 0,00
Haftalık En Yüksek 0,00
Aylık Değişim 0,00%
Aylık En Düşük 0,00
Aylık En Yüksek 0,00