Nureddin Nebati’den asgari ücret, emekli ve memur maaş zammı mesajı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı canlı yayında milyonların merakla beklediği asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda duruşu net. Dolayısıyla Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu irade çerçevesi içerisinde asgari ücretli hiçbir şekilde enflasyonun altında kalmayacak” dedi.

Nureddin Nebati’den asgari ücret, emekli ve memur maaş zammı mesajı!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CNN Türk ekranlarında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Nebati, soru gelmesi üzerine milyonlarca asgari ücretli ve memur-emeklilerini heyecanlandıran haberi de canlı yayından paylaştı. Bakan Nebati, asgari ücret, memur ve emekli maaşlarıyla ilgili de merakla beklenen açıklamayı yaptı. Asgari ücrette enflasyonun üzerinde zam olacak mı? İşte yanıtı… 

Enflasyon ne zaman düşecek?

Bakan Nebati, enflasyonla ilgili ise, "Enflasyon artık Türkiye'nin tek başına problemi değil, Avrupa'nın da değil. Dünyanın problemi. Özellikle Avrupa resesyona doğru gidiyor. ABD'de enflasyon sürekli tartışılır halde. Savaşla birlikte herkesin öngörüleri bozuldu. Enflasyondan uzak durmak mümkün değil. Türkiye'deki enflasyonun bir sebebi dışarıdan ithal edilen maliyet enflasyonuysa diğeri kurlardaki ani yükselişler. Üçüncü sebep de beklentilerdir. Beklentiler bozuldu. Bir tarafta salgın, sonrasında savaş... Birçok işletme stoklara girdi" ifadelerini kullandı.

Asgari ücret ne kadar olacak?

Yılbaşındaki artışların enflasyonun altında olmayacağını belirten Bakan Nebati, "2022 yılından bugüne kadar asgari ücretli hiçbir şekilde enflasyona ezdirilmedi. Asgari ücrette enflasyonun yaklaşık 3 katı artış var. Enflasyon hedefimiz bu kadar yüksek değildi. Memur maaşları zaten güncelleniyordu. Asgari ücretlide yılbaşı için verilen enflasyonla artış yapılıyor. Dolayısıyla bu yıl enflasyonda sapma olduğu için özellikle memur maaşı artırıldığı için asgari ücrette de artışa gidildi" dedi.