Fransa'dan milli marş sitemi

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter, Konya'daki Türkiye - Fransa maçının sonrasında Fransız milli marşının yuhalanmasına sitem etti.

Fransa'dan milli marş sitemi

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter, Twitter hesabı üzerinden Fransız milli marşının yuhalanmasına sitem etti.

Türkiye ile Fransa arasında oynanan Euro 2020 eleme grubu maçında A Milli takımımız sahadan 2-0'lık skorla ayrılarak puanını 9'a çıkararak liderlik koltuğuna oturdu. Grubun favorisi olan Fransa'yı çok üstün bir oyun ile adeta sahaya gömen millilerin maçı Türk yetkililer kadar Fransız yetkililer de izledi.

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Bertrand Buchwalter, maçı izleyen isimler arasında yer aldı. Maç öncesinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla Konya'daki atmosferin güzelliğine değinen Buchwalter, "Çok hoş bir ortam ve misaferperverlik. Türk taraftarlar Fransız taraftarıyla selfie çekiyorlar #TurkiyeFransa #Konya" diye yazdı.

Maç bitimi ile birlikte Türk milli takımını, "Türk milli takımı çok iyi oynadı...ve kazandı! Tebrikler! #TURFRA – Konya" sözleriyle tebrik eden Buchwalter seramoni sırasında Fransa milli marşı okunurken taraftarların yuhalamasına ise, "Beni tek üzen şeyi : milli marşımız yuhalanması #TURFRA" sözleriyle sitem etti.