Fransa Türkiye'yi listeye ekledi: Gelenler 10 gün karantinaya alınacak

Koronavirüs tedbirlerini sıkılaştıran Fransa, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 7 ülkeden gelenlere karantina uygulaması başlattı. Buna göre 8 Mayıs'tan itibaren Bangladeş, Sri Lanka, Pakistan, Nepal, BAE, Katar ve Türkiye'den gelenler zorunlu karantinaya alınacak.

Fransa Türkiye'yi listeye ekledi: Gelenler 10 gün karantinaya alınacak

Fransa, koronavirüs önlemleri nedeniyle Türkiye ve diğer 6 ülkeden gelenlere karantina uygulanmasını zorunlu hale getirdi.

Alınan tedbirler kapsamında, Türkiye de dahil yedi ülkeyi zorunlu karantina listesine ekledi. Listeye alınan ülkeler arasında ayrıca Bangladeş, Sri Lanka, Pakistan, Nepal, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar da var. 

Sputnik'te yer alan habere göre karantina süresi 10 gün olarak belirlenirken uygulama, 8 Mayıs Cumartesi gece yarısından itibaren başlayacak. 

Geçen ay varyant endişeleri nedeniyle Brezilya'dan uçuşlar durdurulmuş,  hemen ardından ise vaka oranlarında ve ölümlerde endişe verici bir artış gören Hindistan da listeye dahil edilmişti. Fransa'nın zorunlu karantina listesinde uzun süredir bulunan ülkeler ise Arjantin, Şili ve Güney Afrika.