Bu kez bebekler manşetlerde! Fransa'dan yeni skandal

Fransa'da, aşırı sağcı Causeur dergisinin, ülkedeki demografik değişimden duyduğu rahatsızlığı, kapağına farklı etnik kökenlerden bebek fotoğraflarıyla taşıması tepkiyle karşılandı.

Bu kez bebekler manşetlerde! Fransa'dan yeni skandal

Aylık yayımlanan Fransız Causeur dergisi, eylül sayısının kapağında, farklı etnik kökenleri yansıtan 5 erkek bebeğin fotoğrafını kullandı.

Fotoğrafın üstünde "Gülün, iyi yer kaptınız" ifadeleri yer alırken, alt tarafta ise derginin bu ayki konusunun, Fransa'nın nüfus değişimi olduğunu anlatan "Belge ve rakamlarla Fransa'nın yeni demografisi" yazısı kullanıldı. Kadın-Erkek Eşitliğinden Sorumlu Bakan Elisabeth Moren, kapağı "rezil" olarak niteledi ve "Büyük İkame" adlı komplo teorisinin kökeninde katıksız bir ırkçılığın yattığını vurguladı ve suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

Bu kez bebekler manşetlerde! Fransa'dan yeni skandal - Resim : 1

İslamofobik yayınlar da yapmıştı

Causeur dergisinin genel yayın yönetmeni Fransız feminist gazeteci Elisabeth Levy, Ekim 2020'de, Fransa'daki başörtüsü tartışmalarına katılarak, başörtüsünün, Fransa'nın düşmanlarının üniforması olduğunu ileri sürmüş, ülkedeki başörtülü Müslümanların, 16 Ekim 2020'de başı kesilerek öldürülen öğretmenin anısına saygı için birkaç günlüğüne başörtülerini çıkartabileceğini söylemişti.