Fransa'da aşırı sağcı Le Pen'e yumurtalı saldırı

Fransa'da Nisan ayından yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde yarışan aşırı sağcı Marine Le Pen, Saint-Amand-les-Eaux kentinde yumurtalı saldırıya uğradı.

24 Nisan'da Fransa'daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybeden ve koltuğu Emmanuel Macron'a kaptıran Fransız aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) Partisi'nin eski lideri Marine Le Pen ülkenin kuzeyinde yer alan Saint-Amand-les-Eaux kentinde kötü bir sürprizle karşılandı.

KÜFÜRLÜ PROTESTOLAR

Partisinin Nord vilayetinin yirminci seçim bölgesinden adayı olan Guillaume Florquin'a destek vermek için kente giden aşırı sağcı lider burada geniş bir kalabalığın küfürlü protestoları ile karşı karşıya kaldı.

YUMURTA FIRLATTILAR

Le Pen korumaları ile yolda yürüdüğü sırada kalabalığın içinden birisi Fransız siyasetçiye yumurta fırlattı. Yumurta ani bir refleksle kolunu kaldıran Le Pen'e isabet etmedi ve korumasının koluna çarptı.

Sosyal medyaya düşen görüntülerde Le Pen'in yüzünü korumak için kolunu kaldırdığı ve yumurtanın ıskaladığı görülüyor.

Parti sözcülerinden Sébastien Chenu AFP'ye yaptığı açıklamada, " Marjinal bir kişi Marine Le Pen'e bir yumurta fırlattı. Şu an her şey yolunda. Kimse zarar görmedi" ifadelerini kullandı.