Dünyayı endişelendiren raporlar sızdırıldı! Eyfel Kulesi her an yıkılabilir

Dünyanın en popüler yapılarından biri olan Eyfel Kulesi'yle ilgili hazırlanan rapor sızdırıldı. Sızdırılan rapor sonucu ise korkutucu... Aşıkların uğrak noktası Eyfel Kulesi aşırı paslanmadan dolayı her an yıkılabilir.

Dünyayı endişelendiren raporlar sızdırıldı! Eyfel Kulesi her an yıkılabilir

Dünyanın en popüler turistik noktalarından biri olan Eyfel Kulesi'ne dair çok endişe verici iddialar ortaya atıldı. Fransız Marianne dergisinde yayınlanan yazıya göre Eyfel Kulesi her an yıkılabilir. Sızdırılan gizli raporlara göre Eyfel Kulesi paslanmış ve tamire ihtiyacı var. 

1889'da tamamlanan Eyfel Kulesi 133 yıldır ziyaretçilerini ağırlıyor. Fakat kulenin çok yıprandığı ve yenilenmeye ihtiyacı olduğu bildirildi. 

Paris'teki 2024 Olimpiyat Oyunları için sadece kozmetik bir makyaj yapılıyor. Kuledeki isimsiz bir yönetici Marianne'e “Gustave Eiffel burayı ziyaret ederse kalp krizi geçirecek” dedi.

 7.300 tonluk demir kulenin 7 yılda bir boyanması şart

Eiffel yapının her 7 yılda bir boyanması gerektiğini söylemişti. 324 metre yüksekliğindeki 7.300 tonluk demir kule, 1889 dünya fuarı için inşa edildi.

Anıtı tasarlayan ve inşa eden inşaat mühendisi Eiffel, pasın yayılmasının tespit edilmesinin ve durdurulmasının inşaatın uzun ömürlü olması için en büyük zorluk olduğunu söylemişti.

 Eiffel, "Boya, metalik bir yapıyı korumak için temel bileşendir ve bunun yapılmasındaki özen, uzun ömürlülüğünün tek garantisidir" demişti.