Fuat Oktay'dan Pelosi'nin açıklamalarına tepki: Asla kabul edilemez

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Türkiye ve Azerbaycan ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi. Pelosi'nin açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirten Oktay, "İyi niyetten tamamen uzak, taraflı bakış açısını yansıtan ve diplomatik çabaları sabote eden açıklamalar asla kabul edilemez" dedi.

Fuat Oktay'dan Pelosi'nin açıklamalarına tepki: Asla kabul edilemez

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Ermenistan ziyareti sırasında Türkiye ve Azerbaycan ile ilgili skandal açıklamalarına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan tepki geldi.

Oktay, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Ermenistan ziyaretinde yaptığı, tarihi ve güncel gerçeklerle bağdaşmayan, iyi niyetten tamamen uzak, taraflı bakış açısını yansıtan ve diplomatik çabaları sabote eden açıklamalar asla kabul edilemez. Beyaz Saray yönetimi, Ermeni diasporasının oylarına göz kırptığı açıkça belli olan Pelosi ve beraberindeki lobi destekli birkaç siyasetçinin Karabağ sorununa ilişkin söylemlerinin ABD'nin resmi görüşünü yansıtıp yansıtmadığına açıklık getirmelidir. Bölgede kalıcı barış ve istikrara şiddetle ihtiyaç duyulan bir dönemde tüm uluslararası aktörleri hakkaniyetli, sağduyulu ve her şeyden önce de sorumlu şekilde davranmaya davet ediyorum. 30 yıldır haksız ve hukuksuz bir şekilde işgal altında tutulan ana vatan topraklarını azat etmek için cansiparane bir mücadele veren Can Azerbaycan'ın yanında durmaya kararlılıkla devam edeceğiz."