Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden Maradona'nın son görüntüleri

Futbolun efsanesi Maradona'nın ölümü sevenlerini yasa boğdu. Diego Armanda Maradona’nın kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği açıklandı. Dünyaca ünlü futbolcudan geriye kimseye aldırış etmeden pantolonunu indirerek dans ettiği son görüntüler kaldı.

Futbolun efsanesi Maradona kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Futbolcudan geriye dans ettiği son görüntüler kaldı.

Kariyer basamaklarını nasıl tırmandı?

Maradona kaldırdığı 1986 dahil dört Dünya Kupası'nda forma giydi. Arjantin'le dünya şampiyonu olurken bireysel olarak da Altın Top ödülünü kazandı. İngiltere'yle oynanan çeyrek finalde "Tanrı'nın eli" de olmak üzere iki 'ikonik' gol attı. Arjantin Milli Takımı'yla 91 maça çıkarken 34 gol kaydetti.

Futbol tarihinde iki kez 'Tarihin en pahalı' futbolcusu rekorunu kıran ilk oyuncu oldu. Maradona Napoli, Barcelona ve Boca Juniors'la birçok takım ve bireysel başarı elde etti. Bunların en ünlüsü ise Napoli'yle 1986-87'deki Serie A şampiyonluğuydu. Arjantinli efsane 'imkansız'ı başarmış ve İtalya'nın küçük bir kulübünü devlerin arasından sıyırarak şampiyonluğa taşımıştı. Maradona üç yıl sonra bunu bir kez daha başarmıştı.

 Efsane futbolcunun kaybından sonra neler yaşandı?

Başta Brezilyalı efsane Pele olmak üzere birçok simge futbolcu Maradona'yı onurlandırırken Napoli San Paolo Stadı'nın gece boyunca yas için ışıklarını açık tutma kararı aldı. Arjantin Devlet Başkanı Alberto Fernandez "Bizi dünyadaki en yüksek seviyeye çıkardın. Bizi fazlasıyla mutlu ettin. En iyisi sendin. Başarıların için teşekkürler Diego, seni ömür boyu özleyeceğiz" diyerek yaptığı paylaşımda ülkede 3 gün ulusal yas ilan edeceğini duyurdu.

UEFA, kendi organizasyonlarındaki maçların öncesinde 1 dakikalık saygı duruşu kararı alırken Şampiyonlar Ligi'nde takımlar Maradona'yı andı.

Maradona'nın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu belirten Ceferin, "Dünya futbolunun en büyük ve ikonik figürlerinden biriydi. Dehası ve karizmasıyla harika bir futbolcuydu. İhtişam ve yeteneğiyle genç ve yaşlı taraftarları heyecanlandıran biri olarak tarihe geçecek" ifadelerini kullandı.

Eski Arjantin Devlet Başkanı Mauricio Macri de Twitter mesajında, "Dünyadaki bütün taraftarlar, özellikle de Arjantinliler için çok üzücü bir gün. Diego'nun bize yaşattığı muhteşem mutluluklar silinmeyecek" dedi.