G7 liderler zirvesi başladı

Dünyanın en büyük 7 ekonomisini bir araya getiren G7 Liderler Zirvesi, Almanya’nın Bavyera eyaletindeki Elmau Sarayı’nda başladı. Almanya Başbakanı Olaf Scholz zirve öncesi ABD Başkanı Joe Biden ile görüştü.

G7 liderler zirvesi başladı

Rusya-Ukrayna savaşının gölgesinde dünyanın en büyük 7 ekonomisini bir araya getiren G7 Liderler Zirvesi, Almanya’nın Bavyera eyaletindeki Elmau Sarayı’nda başladı.

G7 Dönem Başkanı Almanya’nın, Bavyera eyaletindeki Elmau Sarayı’nda düzenlediği zirvenin açılışı, ev sahibi Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un konuklarını karşılamasıyla yapıldı. Zirveye Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel de katıldı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, G7 Liderler Zirvesi öncesinde ABD Başkanı Joe Biden ile görüştü. Görüşmede Scholz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bu birlikteliği beklemediğini belirterek, bu birliğin sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

ABD Başkanı Biden da bu birlikteliğin sağlanması konusunda oynadığı rolden dolayı Scholz'a teşekkür etti.

G7 liderler zirvesi başladı - Resim : 1

"Biz birlikte durmalıyız" ifadesini kullanan Biden, Putin'in G7 ve NATO'nun bölünmesini beklediğini ileri sürdü.

Biden, Almanya, ABD, İngiltere, Kanada, Fransa, Japonya ve İtalya'dan oluşan G7 ülkelerinin liderleri bugün başlayacak ve 28 Haziran'a kadar sürecek zirve kapsamında ilk kez ABD Başkanı olarak Almanya'ya geldi.

Olaf Scholz da 2021'in sonunda eski Almanya Başbakanı Angela Merkel'den devraldığı görevi çerçevesinde ilk kez G7 Zirvesi'ne katılıyor.