Galatasaray Başkanı Burak Elmas patladı: İstifa artık mecburiyet

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, Nef Stadı'nda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Elmas, "Mevcut federasyon kulüplere rağmen görevine devam etmekte kararlı. İstifa artık mecburiyet" dedi.

Galatasaray Başkanı Burak Elmas patladı: İstifa artık mecburiyet

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, gündemle ilgili basın toplantısı düzenledi. "Eşit adalet istiyoruz" vurgusu yapan Başkan Elmas, "Mevcut federasyon kulüplere rağmen görevine devam etmekte kararlı. İstifa artık mecburiyet. Bundan sonra ne yapacağız? Kulübün haklarını savunacağım. Bütün toplantılarda masada olmaya devam edeceğim. Hak bağırarak çağırarak savunulmuyor. Akılcı bir şekilde ve sonuç odaklı bu işi halledeceğiz" şeklinde konuştu.

* İşte Burak Elmas'ın açıklamaları:

 "Göreve geldiğimizden bu yana basın önünde yer almamaya özen gösterdik. Sizlerin önüne çıkmak beni mutlu etmiyor. Gerçek konuşması gereken teknik direktörler ve futbolcular olmalı. İçinden geçtiğimiz dönemde bir takım konular için sizlerin önüne çıkmak zaruret haline geldi. Benim oturduğum ve arkadaşlarımın oturduğu koltuk, sadece koltuktan ibaret değildir.

Ali Sami Yen örneği 

Bağırıp, çağırmak masaya yumruğa vurmak gibi beklentiler var. Ancak bunun etkisi çok kısa. Bugün böyle beklentiniz varsa bunu burada görmeyeceksiniz. Kısa vadeli başarı ve kısa vadeli mutluluk sözü vermedik. Sürdürebilir Galatasaray başarıları için yola çıktık. Bizim amacımız popüler olmak değil. G.Saray için doğruları yaparak bu koltuktan ayrılmak istiyoruz. Her şeyden önce ben bir Galatasaraylıyım. Ali Sami Yen ve arkadaşlarının yaptığı gibi akılcı bir yöntemle yapmak istiyoruz. Baskılara kimden gelirse gelsin başta ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımız boyun eğmeyeceğiz. Türk futbolu dibi görmüş durumda.

"Herkese eşit adalet istiyoruz"

Türk futbolu dibi görmüş durumda. Kendimize değil Türk futboluna adalet istiyoruz. Federasyonun G.Saray'a verdiği cezalardan ziyade aynı suçlara verdiği ve vermediği cezalar ortada. Galatasaray'ın maçını kötü yöneten bir hakeme ertesi hafta maç vermenin, siz Galatasaray'a karşı hata yapsanız da bunu geçiştiririz demek olduğunu, hakemlere böyle bir mesaj olduğunu biliyoruz. Değişik maçlarda hakemlere verilen cezalardaki standartsızlığın hakemleri uyarmak amaçlı olduğunu da biliyoruz. Herkese eşit adalet istiyoruz.  

"Kulübün haklarını savunacağım"

Mevcut federasyon kulüplere rağmen görevine devam etmekte kararlı. Bundan sonra ne yapacağız? Kulübün haklarını savunacağım. Bütün toplantılarda masada olmaya devam edeceğim. Hak bağırarak çağırarak savunulmuyor. Akılcı bir şekilde ve sonuç odaklı bu işi halledeceğiz. Kendi hatalarımızın sebeplerini dışarıda aramayız.   

"Tüm kulüplerle birlikte hareket edeceğiz"

Adaletin doğru uygulandığı yerlerde Galatasaray'ın performansı ortadadır. Yurtdışındaki performansımız ortada. Bir değişime gidilmesi gerekiyor. Federasyonu bizim adımıza yönetenler bize rağmen yönetiyorlar. Disiplin sevklerini yapan kişilerin isimlerini zaten biliyorsunuz. En önemli liyakatsız insanların kulüplere rağmen kararlar alabiliyor olmalarıdır. Biz bu sistemi G.Saray olarak diğer kulüplerle birlikte değiştirmek istiyoruz. Tüm kulüplerle birlikte hareket edeceğiz. Futbolda isimler değişiyor ama bazı sorunlar hep kalıyor. Türk futbolunda çıkmaz sokağın sonuna gelindi. TFF'yi istifaya davet etmiyorum, bunun artık bir zorunluluk olduğunu söylüyorum. Kulüplere rağmen oradalar.

"Diğer takımlara cezalar hep alt sınırdan veriliyor"

Aynı suçlara, farklı kişi ve kuruluşlarda verilen farklı cezalar önemlidir. Suçun cezası kişi, kuruma göre değişmez. Cezalar bize hep üst sınırdan verilirken rakiplere farklı kararlar çıkıyor. Diğer takımlara cezalar hep alt sınır ya da daha da altından veriliyor. Biz herkese cezaların eşit şekilde verilmesini talep ediyoruz.

"Popüler başkan değil, her takıma eşit olacak yönetimler istiyoruz"

Bundan sonra gelecek federasyon başkanının popüler olmamasını istiyorum. Gelenlerin herkese eşit olmasını talep ediyoruz. Popüler başkan değil, her takıma eşit olacak yönetimler istiyoruz. Kararlar, kurallara göre değil kişilere göre veriliyor.

A Milli Takım'a oyuncu göndermeme iddiasını yalanladı

Türk Milli Takımı bizim Milli Takımımızdır. Asla oyuncu göndermemek gibi bir düşüncemiz olmadı. Kişileri cezalandırmak için A Milli Takım'ın performansını düşürecek bir karar asla almayız. Keşke imkan olsa da tüm futbolcular bizden A Milli Takım'a gitse."