Galatasaray, Beşiktaş'a şans tanımadı! Yeni lider Galatasaray

Süper Lig'in 31. haftasında sahasında Beşiktaş'ı ağırlayan Galatasaray sahadan 2-0 galip ayrılarak averajla liderlik koltuğuna oturdu.

Galatasaray, Beşiktaş'a şans tanımadı! Yeni lider Galatasaray

Final provası olarak görülen Galatasaray Beşiktaş derbisinde gülen taraf Galatasaray oldu. Galatasaray'ın kendi evinde Beşiktaş'ı 2-0 mağlup etti karşılaşmada goller 44. dakikada Onyekuru'dan ve 54. dakikada Fermando'dan geldi.

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Oldukça sert geçen mücadelenin ilk yarısında 6 sarı kart birden çıktı.

Top kimden çıktı?

Dakikalar 44'ü gösterirken çok ilginç bir an yaşandı. Galatasaray defansının uzaklaştırmak istediği top Caner'in bacaklarının arasından gitti. Beşiktaşlı futbolcular tacı kendilerinin kullanacağını düşünürken, Diagne oyunu başlattı. Beşiktaş defansı hazırlıksız yakalanınca Onyekuru çok rahat bir gol attı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Maçın ilk yarısı bu golün tartışmalarının ardından 1-0 sona erdi.

Yine taç yine gol

Maçın ikinci yarısına Beşiktaş daha iyi başladı. Üst üste ataklar yapan Siyah beyazlı ekip gol aradığı dakikalarda ilk yarıdaki pozisyona çok benzer bir durum yaşandı. Beşiktaş defansı taç için durunca Galatsaray bir kez daha hızlı taç ile oyunu başlattı bu kez golü atan isim Fernando oldu.

Penaltıyı VAR iptal etti

Dakikalar 70'i gösterirken Vida'nın müdahalesi ile yerde kalan Diagne takımı adına penaltı kazandı. Pozisyon incelemesinde VAR hakemleri Diagne'nin Donk'tan aldığı top sırasında ofsayt olduğunu tespit edince penaltı iptal edildi.

Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında başka gol olmayınca Galatasaray sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılarak ligin yeni lideri oldu.

Galatasaray 63 (35 averaj)
Başakşehir 63 (27 averaj)
Beşiktaş 59 (25 averaj)
Trabzonspor 53 (14 averaj) 1 maçı eksik

Maçtan dakikalar

83' Galatasaray'da Onyekuru sarı kart gördü. Sarı Kart - Henry Onyekuru

Pozisyon 82' Beşiktaş çok tehlikeli geldi. Burak'ın 6 pastan vuruşunda Muslera mutlak bir golü önledi.

Pozisyon 77' Beşiktaş'ta Ljajic serbest vuruşu kullandı. Barajı aşan top Muslera'da kaldı.

69' Diagne, Vida'nın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Sonrasında VAR'a giden Bülent Yıldırım ofsayt gerekçesiyle penaltı kararını iptal etti.

Pozisyon 65' Galatasaray'da Fernando çizgiye inip penaltı noktası üzerindeki Onyekuru'ya pasını verdi.

62' Lens sol kanatta sıfıra indi. Yerden ortasında Ljajic ön direkte vuruşunu yaptı. Muslera köşeye giden topu kornere çeldi.

59' Beşiktaş atağında Burak Yılmaz sol kanatta çizgiye indi. Tehlikeli bölgeye ortasını yaptı. Vida kafayı vurdu ancak meşin yuvarlak takım arkadaşından döndü.

Oyuncu Değişikliği 58' Beşiktaş'ta Caner Erkin yerini Quaresma'ya bıraktı.

55' Galatasaray Fernando'ayla 2. golü buldu! Gol - Fernando

Oyuncu Değişikliği 54' Beşiktaş'ta Adriano oyuna girdi. Gökhan Gönül dışarı alındı.

46' İkinci yarıya ev sahibi Galatasaray başladı.

Derbide ilk yarı sona erdi.

Pozisyon 45' Beşiktaş'ta Ljajic çalımlarla ceza alanı içine sokuldu. Çaprazdan vuruşunu yaptı. Muslera üzerine gelen topu kontrol etti.

Sarı Kart 45' Beşiktaş'ta bir sarı kartta Ljajic'e çıktı.

44' Galatasaray, Onyekuru'nun golüyle 1-0 öne geçti!

38' Beşiktaş'ta bir sarı kartta Vida'ya çıktı. Sarı Kart - Domagoj Vida

Sarı Kart 37' Beşiktaş'ta Caner Erkin sarı kart gördü.

34' Galatasaray gole çok yaklaştı! Sol çaprazdan kaleye sokulan Onyekuru, Vida'yı çalımladı, kaleyi karşısına aldı. Son anda araya giren Gökhan Gönül, Onyekuru'ya gol şansı tanımadı.

25' Beşiktaş atağaında Burak Yılmaz ceza alanı içine hareketlenen Lens'e pasını verdi. Galatasaray savunmasında Marcao'dan kritik bir müdahale geldi.

20' Beşiktaş'ta Jeremain Lens maçın ilk sarı kartını gördü.

12' Muslera'dan topu alan Fernando ceza alanı içinde pas vermek isterken dengesini kaybetti. Top bir anda baskı yapan Atiba'nın önünde kaldı ancak kalesini boşaltan Muslera topu alarak mutlak bir golü önledi.

6' Mariano'nun ara pasında Diagne ceza alanı içine hareketlendi. Karius, kalesini boşalttı ve Diagne'den önce topa sahip oldu.

2' Galatasaray'da serbest vuruşu Belhanda kullandı. Faslı oyuncunun ceza alanı içine dolduruğu top Marcao'nun önünde kaldı. Marcao'nun vuruşunda Atiba'ya çarpan top kornere çıktı.

Maç Başladı 1' Derbiye Beşiktaş başladı.

Galatasaray'ın 11'i: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Ryan Donk, Fernando, Sofiane Feghouli, Henry Onyekuru, Younes Belhanda ve Mbaye Diagne

Beşiktaş'ın derbi 11'i: Karius - Gökhan Gönül, Vida, Mirin, Caner - Atiba, Necip - Lens, Dorukhan, Ljajic - Burak Yılmaz