Galatasaray Trabzonspor'la evinde berabere kaldı

Süper Lig'in 36. haftasında iki ezeli rakip karşı karşıya geldi. Galatasaray kendi evinde Trabzonspor'u ağırladı.

Galatasaray Trabzonspor'la evinde berabere kaldı

Galatasaray ve Trabzonspor Süper Lig'in 36. haftasında İstanbul'da karşı karşıya geldi.

Karşılıklı ataklarla geçen ilk yarıda iki takım da topu ağlara gönderemedi. Maçın ilk 45 dakikası 0-0 beraberlikle tamamlandı.

İkinci yarının 76. dakikasında Edgar Le Bordo Mavilileri deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Galatasaray 90+5. dakikada Emre Akbaba ile beraberliği yakaladı. Bu skorla şampiyonluk yarışına tutunma fırsatı buldu.

Sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Fatih Terim, geride kalan hafta deplasmanda Göztepe'yi 3-1 mağlup ettikleri maçta ilk 11'de başlayan Halil Dervişoğlu'nu yedeğe çekerken, Trabzonspor karşısında bu futbolcunun yerine cezası biten Ryan Babel'i görevlendirdi.

Galatasaray karşılaşmaya Fernando Muslera, Şener Özbayraklı, Marcao, Christian Luyindama, Marcelo Saracchi, Taylan Antalyalı, Sofiane Feghouli, Gedson Fernandes, Emre Kılınç, Kerem Aktürkoğlu ve Ryan Babel ile başladı.

Ev sahibi takımın yedek kulübesinde ise Halil Dervişoğlu'nun yanı sıra Okan Kocuk, Oghenekaro Etebo, Oğulcan Çağlayan, Ömer Bayram, Emre Taşdemir, Emre Akbaba, Valentine Ozornwafor ve Arda Turan oturdu.

Evinde 4 maçtır kazanamyor

Sarı-kırmızılılar, mücadeleden 1-1 berabere ayrıldı ve şampiyonluk yolunda önemli 2 puan kaybetti. Aslan ligin bitmesine 6 hafta kala lider Beşiktaş’ın 6, takipçisi Fenerbahçe’nin de 3 puan gerisinde bulunuyor.
Galatasaray, ligde evinde son olarak Büyükşehir Belediye Erzurumspor’u mağlup etti. Bu maçın ardından sarı-kırmızılılar sahasında oynadığı 4 karşılaşmada 3 puan alamadı. Bu süreçte Sivasspor, Fatih Karagümrük ve Trabzonspor ile berabere kalırken, Çaykur Rizespor'a yenildi.
Galatasaray Süper Lig’de 8 maçlık galibiyet serisinde sonra oynadığı 8 müsabakada 2 kez sahadan galip ayrıldı. Cimbom diğer karşılaşmalarda ise 3 mağlubiyet, 3 beraberlik aldı.