Galatasaray'a Roma'dan 2 transfer - Son dakika Galatasaray transfer haberleri 19 Aralık 2019

Galatasaray'dan son dakika transfer haberlerine göre Sarı kırmızılı takımda çok sayıda oyuncunun takımdan ayrılması bekleniyor. Arda Turan takıma dönebilir. Roma'dan 2 yıldız gündemde. İşte Galatasaray'dan son dakika transfer haberleri...

Galatasaray'a Roma'dan 2 transfer - Son dakika Galatasaray transfer haberleri 19 Aralık 2019

Galatasaray'ın Onyekuru'dan sonra kadrosuna katmak istediği yıldız isimler de ortaya çıktı. Galatasaray Nzonzi'nin yerine Roma'dan 2 yıldız Kalinic ve Mkhitaryan'ı kadrosuna katmak için girişimlere başladı. Mkhitaryan'ı Arsenal, Kalinic'i ise Atletico Madrid FFP nedeniyle geri almayı kabul etmemişti. Eğer anlaşma sağlanabilirse Nzonzi, Roma'ya dönecek; İtalya'ya uyum sağlayamayan iki oyuncu ise İstanbul'un yolunu tutacak.

Terim onay verdi

Fatih Terim, scout ekibinin önerdiği Midtjylland’ın 8 numarası Evander ve Cruzeiro’nun 6 numarası Ederson’a onay verdi, yönetim de harekete geçti. 8 numara bölgesinde oynayan Evander bu sezon 22 maçta 7 gol ve 7 asistlik performans sergiledi. Ön libero Ederson ise küme düşen Cruzeiro'da 22 maçta 2 gol attı.

Paragöz çıktı!

Adı Galatasaray ile anılan Gaston Pereiro paraya öncelik verince transferden vazgeçildi. Uruguaylı futbolcu, Galatasaray istediği parayı vermezse daha iyi para verebilecek Çin ya da Dubai'ye gitmeyi tercih edeceğini söyledi.

Amed Öncel sözleri

Fortuna Düsseldorf’un alt yapısından yetişen ve defansın hemen hemen her bölgesinde görev alma yeteneğine sahip olan Amed Öncel, Galatasaray scoutları tarafından beğenilirken, oyuncunun Türkiye Milli Takım alt yaş kategorilerinde forma giymesi ayrı bir avantaj olarak görülüyor. Mariano’yla yolların ayrılacak olması, Şener Özbayraklı’nın sakatlık problemleri yaşaması üzerine sağ beke dinamik bir futbolcu arayan sarı kırmızılı izleme heyetinin Amed hakkında bol bol not tuttuğu anlaşılırken, Fortuna’da parlayıp bonservis bedellerini 10 milyon euro’lara kadar çıkaran Kaan Ayhan ve Kenan Karaman’ı kaçıran Fatih Terim’in Amed Öncel’de aynı hataya düşmek istemediği bildirildi.

Arda Turan dönüyor

Galatasaray ile Türk Telekom Stadı’nda oynanan maçta eski hocası Fatih Terim’in elini öperek buzları eriten Arda Turan, her geçen gün yuvasına bir adım daha yaklaşıyor. Son olarak tecrübeli futbolcunun teknik direktörü Okan Buruk ile Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Arda Turan’ın Galatasaray’a gitmek istemesi halinde, her türlü kolaylığı yapacaklarını dile getirdiler. Terim’in onayıyla birlikte, Sarı-Kırmızılılar da bu transfere sıcak bakıyor. 32 yaşındaki futbolcu, Galatasaray’la masaya oturmaları halinde ücretinde de fedakârlık yapmaya hazır.

Cazares önerildi

Galatasaray'da scout ekibinin kendilerine verilen bütçe üzerinden Fatih Terim’in önüne koyduğu 10 numara Juan Cazares oldu. Brezilya’nın Atletico MG takımında forma giyen Ekvadorlu 10 numara, Brezilya’da tamamlanan sezonu 6 gol ve 1 asistle bitirirken golcü özelliği dikkat çekiyor. Asistçi olmamasına rağmen Brezilya liginin en fazla kilit pas veren ikinci oyuncusu olması da önemli bir özellik olarak öne çıkıyor.

Ön liberoya Diaby

Galatasaray'da scout ekibinin, Fatih Terim’in önüne koyduğu ön libero Portekiz’in Paços Ferreira takımında forma giyen Mohamed Diaby oldu. Hem şut atan, hem de çok uzun olmamasına rağmen hava toplarında etkili olan 23 yaşındaki Fransız ön liberonun en büyük özelliği top çalma konusunda oldukça iyi istatistiklere sahip olması. Diaby ayrıca Nzonzi’nin aksine topla çok haşır neşir olan bir isim de değil.

Gidecekler

Öte yandan Terim'in kalacağı ancak birçok oyuncunun gideceği de konuşuluyor. Operasyona başlayan Fatih Terim sadece Lemina hakkında olumlu rapor verdi. Nzonzi'yi kadro dışı bırakan İmparator, Seri ile de bağları kafasında kopardı. Emre ve Andone için süreç olumsuz giderken sadece Lemina'nın kalması isteniyor.

Lider Sivasspor'un yıldızı Emre Kılınç'ın transfer tercihini Galatasaray'dan yana kullanacağı iddia edildi. Sarı-kırmızılı ekibin 2 milyon euro'luk bir transfer teklifiyle Sivasspor'un kapısını çalması bekleniyor. Sivasspor bu teklifi kabul etmezse, sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan oyuncu Galatasaray'a lig bittikten sonra bedava transfer olacak.

Galatasaray, Celta Vigo'da forma giyen Milli futbolcu Okay Yokuşlu'yu devre arasında kadrosuna katmak istiyor. Teknik direktörüyle sıkıntı yaşayan Yokuşlu, son maçlarda yeniden forma giymeye başlamıştı. Okay'ın Celta ile 2023 sezonu sonuna kadar sözleşmesi bulunuyor.

Belhanda'ya talip var

Öte yandan taraftarların istemediği ancak Fatih Terim'in sahip çıktığı Belhanda'ya Al Nasr kulübünün talip oludğu iddia edildi.

Eski hocası Fatih Terim’le arasındaki buzları elini öperek eriten Arda Turan’ın Galatasaray’a dönme ihtimalinin önündeki engeller birer birer kalkıyor. Son olarak Başakşehir’in patronu Göksel Gümüşdağ da transfere onay verdiğini söyledi.