Galatasaray'dan, TFF ve UEFA'ya başvuru

Galatasaray, Beşiktaş’ın 7-0 kazandığı Hatayspor maçı öncesi iki takımın Kamerunlu futbolcuları Aboubakar ile Billong arasındaki görüşmelerin incelenmesini talep etti.

Galatasaray'dan, TFF ve UEFA'ya başvuru

Kulüpler Birliği Vakfı’nın, Süper Lig’de son 8 haftanın incelenmesi konusunda TFF ’ye yaptığı başvurunun ardından bir hamle de Galatasaray ’dan geldi..

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre; Sarı kırmızılı kulüp, Beşiktaş’ın Atakaş Hatayspor’u 7-0 yendiği maçtan önce iki takımın Kamerunlu futbolcuları Vincent Aboubakar ve Jean-Claude Billong arasındaki görüşmelerin incelenmesi için TFF ve UEFA nezdinde resmen harekete geçti.

Beşiktaşlı Aboubakar’ın Billong’a milli takım sözü verdiği ve sonrasında Hataysporlu oyuncunun kariyerinde ilk kez Kamerun Milli Takımı’na seçildiği iddiası, Galatasaray’ın başvuru gerekçelerinden biri oldu. Maç sonrası Billong’u takımdan gönderen Hatayspor Onursal Başkanı Lütfü Savaş, gerekçesini şöyle anlatmıştı.

'MAÇTAN BİR GÜN ÖNCE AYAĞINA DÖVME YAPTIRDIĞI İÇİN HER TOPA SIRTINI DÖNDÜ'

“Billong Beşiktaş maçından bir gün önce ayağına dövme yaptırdı. Dövme yapılan futbolcunun bacağı 1 hafta ağrıyor. Her topa sırtına döndü. Birçok pozisyon verdik, goller yedik. Böyle futbolcunun takımda kalmasını istemem. ‘Bu adamı gönderelim’ dedik. Bunun dışında varsa ekstra bir şey, bilmiyoruz.” Sarı kırmızılılar, Savaş’ın bu sözlerinin de Billong hakkındaki şüphelerini güçlendirdiği görüşünde. Maçta ilk 11’de sahaya çıkan Billong, ilk yarı sonunda skor 5-0 iken oyundan alınmıştı.

BEŞİKTAŞ'TAN FLAŞ AÇIKLAMA

Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Hürriyet Gazetesi’nin bugün yayımlanan nüshasında, asılsız ve ahlaksız iddialardan oluşan birer yazı kaleme alan “Kaybedenler Kulübü” kalemşorlarını şiddetle kınıyoruz.

2020-21 sezonunda taraflı tarafsız tüm futbolseverlerin takdir ettiği bir performans sergileyen Futbol A Takımımızın büyük bir azim ve emekle kazandığı tertemiz şampiyonluğa leke süremeyecek, tartışmaya dahi açamayacaksınız.

Ne yapmaya çalıştığınızın, neyi amaçladığınızın farkındayız.

Taraftarlık duygusu, gazetecilik ilke ve etik değerlerinin önüne geçmiş, hiçbir dayanağı olmayan mesnetsiz iddiaları mal bulmuş mağribi misali köşelerine taşıyan “Kaybedenler Kulübü”nün kime hizmet ettikleri malum kalemşorlarını edep çizgisine davet ediyoruz.

BILLONG'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Hatayspor'un başarılı oyuncusu Billong da bir açıklama yaparak, "Türkiye'deki haberler beni çok üzüyor. Hiçbir zaman şike yapmadım ve yapmayacağım. Türkiye'deki bağımsız bir bir kurum, gerekli araştırmaları yapabilir. Kamerun Milli Takımı'na çağırıldığım haberini de Beşiktaş maçından önce aldım" ifadelerini kullandı.