Galatasaray'ın eski başkanlarından Selahattin Beyazıt yaşamını yitirdi

Galatasaray'ın eski başkanlarından Selahattin Beyazıt, 91 yaşında hayatını kaybetti

Galatasaray'ın eski başkanlarından Selahattin Beyazıt yaşamını yitirdi

Galatasaray'ın eski başkanlarından Selahattin Beyazıt'ın 91 yaşında hayatını kaybettiği öğrenildi. Ünlü iş adamı Selahattin Beyazıt'ın vefatı hem spor hem iş dünyasını sarstı. 

Selahattin Beyazıt kimdir?

Selahattin Beyazıt, 5 Temmuz 1931 yılında Doğubayazıt'ta doğdu. Beyazıt, Kürt kökenli Türk iş adamı, sanayici ve eski Galatasaray başkanıdır.

Selahattin Beyazıt, 1976 yılında gelir vergisi rekortmenleri arasında üçüncü sırada yer aldı. Türkiye’nin en büyük sanayicilerinden biri olan Beyazıt;  metal, toprak, otomotiv sanayinin yanı sıra, armatörlük de yaptı. Selahattin Beyazıt,  Beyazıt Şirketler Topluluğu’nun yönetim kurulu başkanlığını yaptı. Türk Pirelli Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı da yürüttü. Ayrıca, oyuncak perakendecisi Toyiki'lerin de sahibi olan Murat Beyazıt'ın da babası olan Beyazıt, çok sayıda da gayrimenkule sahipti. Beyazıt, 1980 yılında M. Nuri Birgi ile birlikte Bad Aachen'de yapılan bilderberg toplantısına katıldı.

Galatasaray'da 1969-1973 ve 1975-1979 yıllarında başkanlık görevi yaptı. Bu döneminde futbol takımı 9 kupa (Lig Şampiyonluğu-3, TSYD Kupası-2, Federasyon Kupası-2, Cumhurbaşkanlığı Kupası-2) kazandı. Galatasaray Spor Kulübü'ne Riva Arazisini kazandırdı. İngiltere'den Brian Birch'ü Teknik direktör olarak getirdi. Takımı 2 yıl şampiyon yaptı.