Galatasaray'ın eski başkanı Mustafa Cengiz kimdir? Mustafa Cengiz hastalığı neydi, neden öldü?

71 yaşında hayatını kaybeden Mustafa Cengiz'in hayatı merak ediliyor. Galatasaray'ın eski başkanı Mustafa Cengiz kimdir? Sarı-Kırmızılı camianın 37. Başkanının ölümü herkesi şoke etti. Döneminde 4 kupa zaferi yaşayan Mustafa Cengiz hastalığı neydi, neden öldü? İşte detaylar...

Galatasaray'ın eski başkanı Mustafa Cengiz kimdir? Mustafa Cengiz hastalığı neydi, neden öldü?

Sarı-kırmızılı takımın 2018-2021 yılları arasında başkanlığını yapan döneminde 4 kupa zaferi yaşayan Mustafa Cengiz, hayatını kaybetti. Birçok kullanıcı "Galatasaray'ın eski başkanı Mustafa Cengiz kimdir?" gibi aramalar yapmaya başladı. Ölümü ile futbol camiasını yasa boğan Galatasaray'ın 37. Başkanı merak ediliyor. Peki, Mustafa Cengiz hastalığı neydi, neden öldü? İşte biyografisi....

Galatasaray'ın eski başkanı Mustafa Cengiz kimdir? Mustafa Cengiz hastalığı neydi, neden öldü? - Resim : 1

Galatasaray'ın eski başkanı Mustafa Cengiz kimdir?

Mustafa Cengiz, Gaziantep ilinin Nizip ilçesinde 25 Aralık 1949 tarihinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Gaziantep'te yerde tamamladı. Gaziantep Lisesi'nden mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne girdi. Cengiz, buradan mezun olduktan sonra Köy-Koop Merkez Birliğinde kurucu uzman olarak görev yaptı. Ardından TANSA Genel Müdürlüğü yaptı. 12 Eylül sonrası Orta Doğu ülkelerinde çalışmaya başladı.

Galatasaray'ın eski başkanı Mustafa Cengiz kimdir? Mustafa Cengiz hastalığı neydi, neden öldü? - Resim : 2

Mustafa Cengiz, Türkiye Akaryakıt Bayiileri ve Gaz İşverenler Sendikasında genel başkanlık yaptı. İTO Petrol meslek komitelerinde sektör temsilciliği görevini üstlendi. Galatasaray Spor Kulübü Tüzük Tadil Komisyonu üyeliğini yaptı. 20 Ocak 2018 tarihinde ise Galatasaray SK başkanı seçildi.

Galatasaray'ın eski başkanı Mustafa Cengiz kimdir? Mustafa Cengiz hastalığı neydi, neden öldü? - Resim : 3

Sektörde, TABGİS (Türkiye Akaryakıt İşveren Sendikası) genel başkanlığını yürüttü. TFF Dış İlişkiler Bölümünde fahri olarak görev yaptı. Galatasaray Spor Kulübü, Büyük Kulüp, Darüşşafaka Cemiyeti, Mülkiyeliler Vakfı üyesidir. Yabancı dil olarak İngilizce, Fransızca ve Arapça biliyordu. Başkanlığı döneminde Galatasaray futbol takımı, 2017-18 ve 2018-19 sezonlarında Süper Lig'de şampiyon olmuş, 2018-19 Türkiye Kupası'nı ve 2019 Türkiye Süper Kupası'nı kazanmıştır.

Galatasaray'ın eski başkanı Mustafa Cengiz kimdir? Mustafa Cengiz hastalığı neydi, neden öldü? - Resim : 4

Özellikle kulübün mali durumunu düzeltmek için çaba sarf eden Mustafa Cengiz, bu yönüyle takdir edilirken transfer konusunda ise sıkça eleştirildi. Bu eleştirilere "Kulübün bir kuruşunu kimseye yedirmem." diyerek cevap verdi. 22 Haziran 2021 tarihinde görevini seçilen başkan Burak Elmas'a devretti.

Mustafa Cengiz hastalığı neydi, neden öldü?

Mustafa Cengiz, uzun süredir mide kanseri ile mücadele veriyordu. Yakın dönemde ise tam 10 saat süren bir beyin ameliyatı geçirmişti. 2020 yılının ilk aylarında rahatsızlığı ortaya çıkmıştı. Cengiz, kanser ve beyin tümörü hastalıkları nedeniyle bir süredir tedavi altındaydı. Mustafa Cengiz, Eylül 2021'de yoğun bakıma alınmıştı. Cengiz, verdiği hayatta kalma mücadelesine 71 yaşında yenildi.

Hayatını kaybeden Galatasaray Eski Başkanı Mustafa Cengiz'in cenazesi, bugün ikindi namazında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde kılınacak cenaze namazıyla kaldırılacak. Cengiz'in naaşı, Ulus Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Sarı-kırmızılı takımın Süper Lig'in 14. haftasında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor ile deplasmanda oynayacağı maç öncesi Cengiz'in vefat haberi stat hoparlörlerinden duyuruldu.

Karşılaşma öncesi Mustafa Cengiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.