Fatih Terim, Fenerbahçe'nin eski yıldızını alıyor

Sarı-kırmızılı ekip, sezon başından beri aradığı transferi Türkiye'de buldu. Teknik Direktör Fatih Terim, Fenerbahçe'nin eski yıldızında karar kıldı ve yönetime bizzat transferi gerçekleştirin ricasında bulundu.

Fatih Terim, Fenerbahçe'nin eski yıldızını alıyor

Ayrılıklardan sonra ekipteki orta saha boşluğu için arayışta olan Galatasaray, yeni transferine hazırlanıyor. Sezon başı transfer döneminde orta sahaya beklenen takviyeyi yapmayan Galatasaray, aradığı oyuncuyu Türkiye'de buldu.

Jean Michael Seri ve Mario Lemina ayrılıklarının ardından kadroya Etebo dışında orta saha takviyesi yapmayan Galatasaray, Fenerbahçe'nin eski oyuncusunu istiyor. Seçim kararına rağmen kış transfer dönemi çalışmalarına şimdiden başlayan Galatasaray'da ilk hedef belirlendi.

Teknik Direktör Fatih Terim, orta sahaya transfer edilmesini istediği ismi yönetime bizzat bildirdi.

Galatasaray'ın devre arasında Jean Michael Seri'yi tekrar kiralık olarak kadrosuna katmaya hazırlandığı belirtiliyordu.

Ancak Fotomaç'ın haberine göre; Galatasaray, Alanyaspor'da son iki sezondur ortaya koyduğu performans ile dikkat çeken Fenerbahçe'nin eski orta sahası Salih Uçan'ın peşinde.26 yaşındaki futbolcu için Fatih Terim'in 'İşi bitirin' talimatı verdiği belirtildi.

Sarı-kırmızılıların sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan 26 yaşındaki futbolcunun transferini uygun bir bonservis bedeliyle bitirmeyi planladığı öğrenildi.

Salih Uçan, Alanyaspor'a transferi öncesinde "Galatasaray'dan teklif aldım ancak benim bu sezon oynamam gerekiyordu. Bu sene benim için çok önemliydi. O yüzden Alanyaspor tercihim daha iyi oldu. En azından sahada bulunuyorum ve kendimi gösteriyorum" açıklamasıyla sarı-kırmızılı kulüpten teklif aldığını duyurmuştu.

Futbola Bucaspor altyapısında başlayan ve burada gösterdiği performans ile dikkatleri üstünde toplayan Salih Uçan, 2012/2013 sezonunda Fenerbahçe’ye transfer olmuştu.

İki sezon sarı-lacivertli formayı terleten orta saha oyuncusu, ardından İtalyan devi Roma’nın yolunu tutmuştu. Roma’da geçirdiği iki sezonun ardından yeniden Fenerbahçe’ye dönen Uçan, 1 sezon daha burada oynadıktan sonra sırasıyla Sion ve Empoli takımlarında top koşturmuştu. Alanyaspor'da bu sezon 8 maça çıkan 26 yaşındaki futbolcu, henüz gol ya da asist katkısında bulunmadı.