Başkan Cengiz'den, Ali Koç'un küfür ettiği iddiasına cevap

Galatasaray'ın yeni transferleri Henry Onyekuru, Mostafa Mohamed, Gedson Fernandes ve DeAndre Yedlin için imza töreni düzenlendi.

Başkan Cengiz'den, Ali Koç'un küfür ettiği iddiasına cevap

Galatasaray yeni transferleri için imza töreni düzenledi. Derbi sonrasına ilişkin de açıklama yapan Cengiz, "Ali bey sinkaflı laflar etmiş diyorlar. Ben duymadım. İyi ki de duymamışım. Ben Antepliyim. Bunu tehdit anlamında söylemiyorum. İnşallah kendisi bir açıklama yapar." dedi.

Basın toplantısında konuşan Mustafa Cengiz'in açıklamaları şu şekilde;

"Başta Onyekuru olmak üzere tüm yeni oyuncularımıza teşekkür ediyorum. Teklifler olmasına rağmen bizi seçtiler. Galatasaray'ı seçtiler, tercih ettiler. Bu çok önemli. Allah utandırmasın, nokta transferler, fırsat transferler... Limitler için de kalarak yaptığımız, hiçbiriyle çifte sözleşme yapmadan yaptığımız transferler."

 Henry Onyekuru'nun açıklamaları şu şekilde;

"Başkanımıza, yönetimimize ve Fatih hocama teşekkür ediyorum. Taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum. Yuvama geri döndüm. Umarım sezon sonunda yine şampiyon oluruz"

DeAndre Yedlin'in açıklamaları;

"Galatasaray forması giyeceğim için çok mutlu, heyecanlı, onurlu ve gururluyum. Beni burada çok iyi karşıladılar. Herkese çok teşekkür ediyorum. Galatasaray'ı daha ABD'den tanıyorum. Orada çok az takım tanınırken ben Galatasaray'ı tanıyordum. Umarım takımımla şampiyonluk yaşarım.."

Mostafa Mohamed'in açıklamaları;

"Galatasaray benim ikinci ailem gibi. Onları mutlu etmek beni daha çok mutlu etti. Golü ilk attığımda onların hissini çok iyi anlıyorum. Tüm taraftarlara çok teşekkür ediyorum."

Gedson Fernandes'in açıklamaları;

"Galatasaray gibi büyük bir camiada olmaktan mutluyum. Size karşı oynamıştım. Artık bu kulüp için mücadele edeceğim. Umarım taraftarların önünde oynama onuruna erişirim. Geldiğim ilk andan beri evimde gibi hissettirildim. Sosyal medyadaki destek çok güzel."

Mustafa Cengiz, Ali Koç'a cevap verdi

Mustafa Cengiz: FIFA sürekli üzerimizde. Bazıları yazıyor 'Manavdan Ali'yi al, Veli’yi sat, şunu al, bunu al' yok öyle bir dünya. Ben herkesi alırsam başka takıma kimse kalmaz. FIFA sürekli üzerimizde. İnşallah Messi, Ronaldo, Lewandowski gibi yıldızların olduğu bir takım da görürüz ancak biz şeffaflık istiyoruz. İhtiyaçlar sınırsızdır, kaynaklar kıttır! Ben her istediğimi alırsam diğer insanlara bir şey kalmaz. Bunun için cennet vardır, cenette tüm ihtiyaçlar karşılanır, sınırsızdır. Bizim kadromuzda tüm futbolcular çok değerlidir, diğer takımların da öyledir ama yeter ki sahada şeffaflıkla mücadele edilsin, öyle lafla şeffaflık olmaz. Bizim cevaplayamadığımız bir sorunuz yok, açıklayamadığımız bir şey de yok.

Galatasaraylı olmaktan da gurur duyuyorum

Ali bey sinkaflı laflar etmiş diyorlar. Ben duymadım. İyi ki de duymamışım. Ben Antepliyim. Bunu tehdit anlamında söylemiyorum. İnşallah kendisi bir açıklama yapar.

Sevgili Neşet Ertaş'ın dediği gibi, yazımızı kışa çevirmeye çalıştılar. Mağlubiyeti kabul etmek de bir onurlu davranıştır. 21 yıldır o sahada mağlup olduk. 'VAR' geldiğinden beri mağlup olmuyoruz. Ben Antepliyim. Benim göbek adım da Şahin. Onur duyuyorum. Giresunlu olsam da gurur duyarım. Galatasaraylı olmaktan da gurur duyuyorum. Madem hakem etki etti. Daha maçın kaçıncı dakikasında penaltımız verilmedi. Kırmızı kart verilmedi. Tavırlarını hoş karşılamadım.

''Bizim lehimize de 2 kırmızı kart 2 de penaltımız verilmedi''

Diyelim ki kale arkasından görüntü doğru ofsayt gol oldu. Sen maçın başında penaltıyı vermedin, onları verse ne olacaktı? Madem hakem sonuca etki etti, bizim lehimize de 2 kırmızı kart 2 de penaltımız verilmedi. Onları da söyleyin. Onları verseydi ne olacaktı? Fenerbahçe bize yenildiği için algıyı değiştirmeye çalışması bizi yine yüceltir. Fenerbahçe camiasına asla laf söylemem fakat yönetimlerinin bu tavırlarını tasvip etmiyorum. Biz kendi evimizde kaç kere yenildik, böyle haberler, algılar bizden duydunuz mu? Voleybol maçında Galatasaray, Fenerbahçe'ye yenildi. Bir tek laf eden oldu mu?

''Fatih Terim'e ve Galatasaray'a ağır küfürler edildi''

İki gün önce resmi bir yazı yazdık, sağlık çalışanı adı altında maça seyirci sokulacakmış dedik, valiliğe yazı yazdık. Stat ana baba günü gibiydi. Çok ses geliyordu. Eğer böyle bir şey olacaksa iki takımın da taraftarı alınsın dedik. Bir baktık ana baba günü stadyum. Hiçbiri sağlık çalışanına benzemiyor. Sağlık çalışanları hangi tutarsa tutsun başımın tacı. Ağır tezahüratlar yaptılar. Sayın teknik direktörümüz Fatih Terim'e ve Galatasaray'a ağır küfürler edildi. Gerçek sağlık çalışanları, Covid kahramanları hangi takımı tutarsa tutsun başımın tacıdır. Sayın bakanımızı aradım, görevlilere talimat verdi. Bakanımızın bu konuda hiçbir suçu yok.

Ali Koç küfür etti iddiası

Benim üstümü kimse arayamaz. Oradaki görevli kim ki benim üstümü arayacak? 29 kişi girdik, bu 29 kişiden de rahatsız oldular. Gittik, yendik. Voleybol maçlarında yenildik, dakikalarca yanımızda alkışladılar. Yenilgiye katılmak da bir karakter gerektirir. Ali Bey'in bana, "Başkanım bu yapılanlar ayıp" dediğini duydum. Ali Bey benim antipati duyduğum bir insan değildir. Köklü aileden gelen iyi bir insandır. Ama orada bambaşka bir hale bürünüyor. Herkese ayar veriyor. Ali bey sinkaflı laflar etmiş diyorlar. Ben duymadım. İyi ki de duymamışım. Ben Antepliyim. Bunu tehdit anlamında söylemiyorum. İnşallah kendisi bir açıklama yapar. Ben küfür ettiğine inanmıyorum. Gol yediğimizde kimlerin el şaklattığını çok iyi biliyorum. Fenerbahçe'yi yendiğimizde kimlerin üzüldüğünü çok iyi biliyorum. Hepsini açıklayacağım.