Sahilde buldular, değeri tam 500 bin lira

Galler'de sahilde birlikte yürüyüş yapan aile servet değerinde kaz boynu midyesi buldu. Yaklaşık 2 bin adet kaz midyesinin fiyatı 500 bin lirayı buluyor. Midyenin kilosu 3 bin 200 liradan satıldı.

Galler'de Caernarfon'da gezi yapan aile tanesi 245 lira olan (25 sterlin) kaz midyesi yığını buldu. Özel yapısı ve lezzeti nedeniyle en pahalı midye türü olan kaz midyesinin kilosu ise 3 bin 200 - 3 bin 500 lira arasında satılıyor.

47 yaşındaki Martyn Green ve ailesi, sahilde yürüyüş yaptıkları sırada hayatlarının fırsatıyla karşılaştı. Sahilde büyük bir ağaç parçasına yapışan dokunaçlı kaz midyeleri Green'in eşi Emma tarafından bulundu.

Gördükleri manzara karşısında şoke olduklarını söyleyen Marty Green, kaz boynu midyelerini önce uzaylı zannettiklerini söyledi. "Ne olduğunu anlayamadık. hareket ediyorlardı ve uzaylıyı andırıyorlardı. Oğlum Daniel Google'da aradıktan sonra ne olduğunu anladık" diyen Marty Green, kaz boynu midyelerini buldukları tam konumu ise açıklamadı.

Green ailesinin bulduğu midyelerin kilosunun 3 bin 200 liradan (360 Euro) satıldığı açıklandı.

Kaz boynu midyesi nedir?

Kaz boynu midyeleri, İngiltere kıyılarında nadiren çok sayıda görülmekte ve uzak açık deniz bölgelerinde yetişmektedir. Okyanustaki kayaların ve dalgaların sert yüzeylerine kendilerini bağlayan filtreli besleyicilerdir.

Isles of Scilly'de karaya vuran bir uzay gemisinde bile görüldüler! Sapları yenilebilir ve İspanya ve Portekiz'de pahalı bir incelik olarak görülüyor.

Kaz boynu midyesinin tanesi 250 liradan satılıyor.
Kaz boynu midyesinin tanesi 250 liradan satılıyor.

 

Kaz boynu midyesi, yemeye hazırlandığında tuzlu suda hafifçe kaynatılır ve peçetenin altında bütün ve sıcak olarak servis edilir.

Diğer birçok midye türünden farklı olarak, kaz boynu midyeleri yemek için besleme bölümlerinden çok gelgitin hareketine bağlıdır. Bu, en yaygın olarak çıplak veya kısmen açık kıyılarda bulundukları anlamına gelir.

İnsanlar kuş göçleri konusunda bir anlayış geliştirmeden önce, midye kazlarının bu kabuklulardan geliştiğine inanılıyordu, bu yüzden isimlerini paylaşıyorlar.