Kılıçdaroğlu: "16 şehidin hakkını sonuna kadar soracağım"

Gara'da şehit olan 13 vatandaşımızın öldürülmesiyle ilgili polemik devam ediyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu konuyla ilgili açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu: "16 şehidin hakkını sonuna kadar soracağım"

Gara'da şehit olan 13 vatandaşımızın öldürülmesiyle ilgili polemik devam ediyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu konuyla ilgili açıklama yaptı. İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları...

Bu başarısızlığın faturasını talimatı verene çıkarması lazım. Ben millet adına 5 tane sordum. Neden millet adına sorulan ve hala cevabı alınmayan sorular için bu kadar bekledik? Ben bütün şehit ve şehit yakınları ve vatandaşlar için sordum bu soruları...

"5, 6 yıldır bölücü terör örgütü bu vatandaşlarımızı elinde tutuyordu, ne yaptınız?" onu sordum.

İstanbul seçimlerinde bölücü terör örgütünden mektup aldınız, seçimler için destek mektubu aldığınız kişiden neden serbest bırakılmasını istemediniz?

Dostum Trump dediğiniz kişiden papazı serbest bıraktık, bu askerlerin bırakılması için neden ricada bulunulmadı?Neden yine aynı yol denenmedi soruyorum.

13 vatandaş şehit oldu, başarısız olduk deniliyorsa kim bu sorumlu? Ben özel olarak suçlama yapmıyorum. Bu soruların cevabını istiyorum. Hakaretler yağmur gibi geliyor. Ama ne yaparlarsa yapsınlar inandığım yoldan vazgeçmeden, 16 şehidin hakkını sonuna kadar soracağım. Bu sorumluluğu birinin üstlenmesi lazım.