Gazeteci Barış Yarkadaş: Mustafa Sarıgül parti kuruyor

Gazeteci Barış Yarkadaş, tv100 ekranlarında yayınlanan Ahu Özyurt’un sunduğu Sağlı Sollu programında önemli açıklamalarda bulundu. Yarkadaş, "Mustafa Sarıgül parti kuruyor diyerek detayları açıkladı. Muharrem İnce'nin yılbaşında partisini kuracağını söyledi.

Gazeteci Barış Yarkadaş: Mustafa Sarıgül parti kuruyor

Gazeteci Barış Yarkadaş tv100 ekranlarında her perşembe yayınlanan Ahu Özyurt ile Sağlı Solu programında, “Sarıgül, Türkiye Değişim hareketini, Türkiye Değişim Partisi yapmayı ciddi ciddi düşünüyor. Bunun içinde 25 kişilik bir kurucular kurulu oluşturdu” dedi. Barış Yarkadaş, Muharrem İnce’nin yıl sonuna kadar parti kuracağını da söyledi. 

Barış Yarkadaş’ın açıklamaları şöyle;

“Mustafa Sarıgül Türkiye Değişim hareketini, Türkiye Değişim Partisi yapmayı ciddi ciddi düşünüyor. Bunun içinde 25 kişilik bir kurucular kurulu oluşturdu. Partinin genel sekreterliğine Hasan Aydın getiriliyor. Hasan Aydın, CHP Eski Milletvekili ve Eski Parti Meclis Üyesi aynı zamanda 23. dönem milletvekili. 

Sözcülük için de  Mustafa Sarıgül eski bir CHP milletvekiline teklif götürdü, ama o milletvekili CHP içinde kalıp siyaset yapmaya devam edeceğini geçmişte Mustafa Sarıgül ile kendisinin ihtilafları olduğu için bu görevi kabul etmeyeceğini söyledi.

Burada ilginç bir durum var. Mustafa Sarıgül'ün bu partiyi kuracağı çok açık. Ankara'da bir binası var. Orayı kullanacak. İstanbul'da arkadaşlarıyla kahvaltılar, toplantılar yapmaya başladı. Mustafa Sarıgül bu partiyi kurup yüzde bir, bir buçuk düzeyine getirmeyi başarır ise Millet İttifakı'nın içinde mi olacak yoksa Cumhur İttifakı’nın içinde mi olacak? Benim edindiğim izlenim Mustafa Sarıgül'ün şu an için kendisi hakkında yapılan yorumlara göre Cumhur ittifakına daha yakın durduğudur. İddialar ve yorumlar bu yönde” 

“Muharrem İnce yıl sonuna kadar parti kuracak”

Muharrem İnce’nin de yılbaşında parti kuracağı ile ilgili açıklamalarda bulunan Gazeteci Barış Yarkadaş şu açıklamalarda bulundu. 

“Muharrem İnce, bugün itibarıyla Kocaeli'nde yaptığı o basın açıklamasıyla Cumhuriyet Halk Partisi ile olan en azından duygusal manada bağını ayırdı ve bitirdi.

Ben Muharrem İnce ile konuştuğumda şunu sordum. Ne yapacaksınız? dedim. 

Muharrem İnce, “80 ilin tamamını bir kere dolaşacağım. Onlar bittikten sonra 100 ilçe ve 1000 köyü dolaşacağım” dedi. Skağa nasıl görüyorsunuz? diye sorduğumda ise “Sokak çok canlı, sokakta bir arayış var ve insanlar sokakta siyasetçileri görmek istiyor. Bir umut arıyorlar” dedi.

Ardından da Muharrem İnce Kocaeli'nde başka bir toplantı daha yaptı. ben de Facebook'tan izledim. O toplantıda Memleket hareketinin 50 temsilcisini tanıttı. Memleket hareketinin 50 ildeki temsilcileri olduğu o toplantıda söylendi.

Yol haritası

Barış Yarkadaş İnce’nin siyasi yol haritasını şu sözlerle anlattı; Siyasi yol haritası şu; Birincisi;  Muharrem İnce 29 Ekim'de arkadaşları ile birlikte Ankara'da olacak. Sanırım Anıtkabir'e bir ziyaret gerçekleştirecekler. İkincisi; Ardından İstanbul'a gelecekler ve 50 arkadaşıyla birlikte memleket hareketinin manifestosunu yazmak için bir kamp yapacaklar. Bence Muharrem ince yıl sonuna kadar parti kuracak”