Gaziantep ve Mardin'den sonra 4 ilde daha büyük kaza! Toplamda 47 yaralı 5 ölü!

Gaziantep ve Mardin'deki kazalardan sonra 3 ilde daha büyük trafik kazası yaşandı. Bursa'da şehir içi otobüsü arıza sonucu kamyonete çarptı, Amasya’da tarım işçilerini taşıyan minibüs ile otomobil çarpıştı, Muğla'da da kamyonla otomobil çarpıştı ve son olarak Sakarya'da bir otomobil durağa daldı. Yaşanan bu kazalarda 5 ölü, 47 yaralı var. Son günlerde gerçekleşen trafik kazaları birçok soru işaretini de beraberinde getiriyor; Otobüs kontrolleri mi eksik, sıcak hava mı etkili?

Gaziantep ve Mardin'den sonra 4 ilde daha büyük kaza! Toplamda 47 yaralı 5 ölü!

Gaziantep'te yaralılara müdahle eden itfaiye, sağlık ekibi ve 2 gazetecinin bulunduğu kaza yerine otobüs çarpması sonucu 15 kişinin can verdiği, 31 kişinin de yaralandığı katliam gibi kazanın bir benzeri Mardin'in Derik ilçesinde meydana geldi. TIR ile 2 aracın karıştığı kazada yaralılara müdahale eden ekiplere bir başka TIR çarptı 20 kişi hayatını kaybetti çok sayıda yaralı var. 

Tüm Türkiye'ye yasa boğan bu kazalardan sonra bugün de 3 ilde kaza meydana geldi; Bursa, Amasya, Sakarya ve Muğla... 

Bursa'da yakın çevre yolunda arıza yapan meyve kasası yüklü kamyonete belediye otobüsü çarptı 3'ü ağır 21 kişi yaralandı. Belediye otobüsü çarpmanın etkisiyle yoldan çıkıp savruldu.

Amasya’da tarım işçilerini taşıya minibüs ile otomobilin çarpıştığı kazada 20 kişi yaralandı.

Sakarya'da otomobilin durağa çarpması sonucu 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde arı kovanı yüklü kamyonla otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı. Muğla'da yaşanan kazada ölenlerin arasında eski belediye başkanı da var.

Gaziantep ve Mardin'den sonra 4 ilde daha büyük kaza! Toplamda 47 yaralı 5 ölü! - Resim : 1

Fethiye'den Antalya'nın Korkuteli ilçesine giden Süleyman Kılınç'ın kullandığı 07 ACK 674 plakalı otomobil, hatalı sollama nedeniyle karşıdan gelen 64 yaşındaki Süleyman Sazboğaz yönetimindeki 07 PY 619 plakalı arı yüklü kamyona çarptı. İhbarla gelen sağlık ekipleri, ANAP'tan 1999-2000 yıllarında Altınyayla belediye başkanlığı yapan Süleyman Kılınç'ın, 1994-1999 yıllarında DYP'den Altınyayla belediye başkanlığı yapan Mevlüt Şimşek'i, Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kenan Demirayak'ın (71) ve Ünal Karapınar'ın (58) yaşamını yitirdiğini belirledi.

Yaşanan kazalarla ilgili akıllarda soru işaretleri devam ediyor. Kazaların yaşanmasında sıcak havalar mı etki ediyor, yoksa araçların kontrolleri mi yapılmamıştı? Bu soruların hepsi soruşturmaların sonucunda açığa çıkacak.