Kız kardeşi tanıştırdı, hayatı karardı!

Avusturya’da yaşayan Meryem Güzel, 45 yıldır biriktirdiği yaklaşık 5 kilo altın ve 107 bin TL'yi bir kişiye kaptırdı.

Kız kardeşi tanıştırdı, hayatı karardı!

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi Arıl Mahallesi'nde yaşayan Meryem Güzel, 1972 yılında Mehmet Güzel ile evlendikten sonra 1974 yılında Avusturya'ya gitti. Çift yıllarca gece gündüz demeden çalıştı. Gurbette tutunmayı başaran çift, 4 oğlu ve 2 kızını büyütürken bir yandan da birikim yaptı.

Gaziantep'te 4 katlı bir ev yaptıran Güzel çifti, dairenin birini kendileri için ayırdı, diğerlerini ise kiraya verdi. Türkiye'de yaşayan kız kardeşinin güvenilir olduğunu söylediği H.Ü.Ç. ile tanışan Meryem Güzel, evlerinin kirasıyla ilgili işleri bu şahsın takip etmesini istedi. Yaklaşık 17 yıldır kira paralarını da H.Ü.Ç.'nin aldığını ifade eden Meryem Güzel, ayrıca aralıklarla havale yoluyla binlerce euro parayı da H.Ü.Ç.'ye gönderdiğini söyledi. Avusturya'da biriktirdiği altınlarını da Türkiye'ye getiren Meryem Güzel, H.Ü.Ç.'nin iknası ile bilezik, çeyrek, tam altın ve altın setlerini de bu kişiye verdi.

H.Ü.Ç.'ye toplamda yaklaşık 5 kilo altın ve 107 bin TL veren Meryem Güzel, 2014 yılında kaybettiği kocasının cenaze ve defin işlemleri, sonraki dönemlerde ise çocuklarının trafik cezası gibi ihtiyaçları için para istediğinde kendisine 15 bin 100 euro geri gönderildiğini açıkladı.

H.Ü.Ç hakkında duyduğu kötü söylemler üzerine para ve altınlarını almak isteyen Meryem Güzel, kendisine sadece 12 cumhuriyet altını ve 2 bin 600 TL verildiğini söyledi. H.Ü.Ç.'nin başka parası olmadığını söyleyip, kendisini iş yerinden kovduğunu iddia eden Güzel şunları söyledi...

"Güvenilir diye evlerimi buna teslim ettim. Yaklaşık 5 kilo altınım, 107 bin TL kira paraları ile Avusturya'dan gönderdiğim paralar bu şahıstaydı. Ancak ihtiyacım olduğunda para istedim, gönderdi. Toplamda 15 bin 100 euro geri gönderdi. Altınlarımı ve paramı istediğimde bana sadece 12 cumhuriyet altını ve 2 bin 600 TL olduğunu söyleyerek bunları verdi. Şu anda onda 5 kilo altınım, 107 bin TL daha param duruyor. Ancak beni kovdu. Altınları parçalayıp, yüzüme attı"

'Hükümet, devlet, ordu, altınlarına, parana el koyar'

"Devlet bankasında hesap açmak istedim. Orada altınlarımı yatırmak istedim. Ama beni korkuttu. Hesap açma anam. Sakın, savaş çıkar, bir şey olur. Hükümet, devlet, ordu, altınlarına, parana el koyar. Bana güvenebilirsin. Yıllardır bu işi yapıyorum. Çok şükür işlerim iyi dedi. Beni korkuttu. Kendisine güvendim, 45 yıllık tüm birikimimi, her şeyimi bu adama verdim”

Meryem Güzel, kuyumcudan şikayetçi olacağını ifade etti. Güzel, kiralarını bu şahsın topladığını ve kiracılarının da şahit olduğunu ifade ederek, bir an önce hukuki süreci başlatacağını söyledi.