'İkiz otomobil' hırsızlarının yöntemi pes dedirtti

Çip krizi kur derken araç fiyatları artınca hırsızların da iştahı kabardı. İkiz otomobil hırsızlarının akıl almaz yöntemini polis bakın nasıl ortaya çıkardı.

Araç fiyatları uçtu, otomobil hırsızlarının iştahı kabardı. Bir şebeke önce ağır hasarlı araçları piyasadan topladı, ardından aynı marka model araçları çalıp hasarlılarla 'change' yaptı. Polis ağır hasarlı araçların listesini çıkardı. Mobese kameralarından tespit ettiği change  araçlardan şebekeye ulaştı.

Gaziantep polisinden inceleme

Gaziantep’te polise son aylarda çok sayıda araç hırsızlığı ihbarı geldi. Çalınan araçlar adeta buharlaşıyordu. Polis araçların hurdalarla 'çenç' yapılma ihtimali üzerine inceleme başlattı.

Ağır hasarlı araçların tamirini yapan bir atölye sahibinin tam 51 adet hurda araç satın aldığını tespit etti.

Hurda araçlar trafikte sapasağlam dolaşıyor

Gaziantep Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri satın alınan araçların plakalarının listesini çıkardı. mobese’den binlerce dakikalık kayıt izledi. O hurda araçlar trafikte sapasağlam dolaşıyordu.

Operasyonun düğmesine basıldı. Araçlar tek tek toplandı. Yapılan incelemede çalıntı oldukları ancak üzerlerinde hurda araçların plakalarının ve şasi numaralarının bulunduğu görüldü.

20 kişi hakkında soruşturma

Polis tamir atölyesi sabi ve hırsızlardan oluşan şebekenin 20 üyesini gözaltına aldı. Olay ile ilgili tespit edilen 20 şüpheli şahıs ile ilgili soruşturma devam etmektedir.