Açılışını Cumhurbaşkanı yapacak! Şehir içi trafiği rahatlatacak banliyö hattı bugün hizmete girecek

Gaziantep'te şehir içi trafiği rahatlatacak banliyö hattı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla hizmete girecek.

Açılışını Cumhurbaşkanı yapacak! Şehir içi trafiği rahatlatacak banliyö hattı bugün hizmete girecek

Büyükşehirlerden biri olan Gaziantep hem yerli hem de yabancı turistlerin uğrak noktası. Gezmeye gelenlerle birlikte şehirdeki trafik ikiye katlanıyor. Bu trafiği rahatlatmak amacıyla Gaziray Banliyö Hattı için çalışmalar başlatılmıştı. Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle hizmete girecek olan banliyö hattının 300 binden fazla işçinin çalıştığı sanayi bölgelerini birbirine bağlayarak şehir içi trafiği de rahatlatması bekleniyor.

5 yılda tamamlandı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın (TCDD) desteğiyle 2017'de başlatılan "Gaziray Banliyö Projesi", yaklaşık 300 binden fazla işçinin çalıştığı 5 OSB ile küçük sanayi bölgelerini birbirine bağlayacak.

Açılışını Cumhurbaşkanı yapacak

Gaziray, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle hizmete alınacak. Miting ve toplu açılış töreni için Gaziantep'e gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti öncesinde kentte güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkarılırken, programların yapılacağı alanlarda ise temizlik, bakım ve onarım çalışmaları yürütülüyor.

  "25 kilometrelik raylı sistem olacak"

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep nüfusunun yüzde 80'inin kent merkezinde yaşadığını ifade ederek projenin hem çalışanlar için hem de şehir merkezinde yaşayanlar için önemli bir kolaylık sağlayacağını söyledi. Gül, Gaziray ile kentte 25 kilometrelik raylı sistem olacağını belirtti.

Şahin:  "Biz işçi şehriyiz, bizim şehrimiz çalışmak zorunda"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yaptığı açıklamada ülke ve şehirler için raylı sistemlerin önemine değinerek, “CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'ın liderliğinde Türkiye'nin ulaşımda önemli projeleri hayata geçirildi. Gazi şehrin en büyük sorunlarından bir tanesi ulaşım. Büyükşehirlerde çok büyük ulaşım yatırımları yapmak ve demir yolu ağını güçlendirmek gerekiyor.

Ecdat 100 yıl önce yapmış, şimdi biz de torunlarımıza bırakacağımız çok önemli bir mirası tamamlamış olduk. Yaklaşık 10 yıllık çalışmanın sonucunu bugün alıyoruz, 5 Kasım'da açılışını yapacağız. Biz işçi şehriyiz, bizim şehrimiz çalışmak zorunda. Küçük sanayi ve organize arasında çalışanımız konforla, güvenle, sağlıkla işine gidip evine huzurla döneceği bir altyapıyı inşa etmiş olduk” dedi.