Gedik Holding'ten TOGG'a sürpriz teklif

Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın 30 Ekim'de fabrikalarını ziyaret ettiğini belirterek, fabrikalarının TOGG'un parça üretimine uygun olduğuna dikkat çekti. İşte detaylar...

Gedik Holding'ten TOGG'a sürpriz teklif

Gedik Holding, kurucusu Halil Kaya Gedik'in etkin rol aldığı Türkiye'nin yerli otomobil serüvenine katkı sağlamak için döküm ve kaynak deneyimini TOGG'a aktarmak istiyor.

Gedik Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Gedik, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın 30 Ekim'de fabrikayı ziyaret ettiğini belirterek, Bakan Varank'a TOGG'un parçalarının üretimi için dökümhanelerini gezdirdiğini, fabrikanın parça üretimi için çok uygun olduğunu söylediğini aktardı.

Babasının "Devrim" arabalarıyla başlayan hikayesinin yarım kaldığını dile getiren Gedik, "Türkiye'nin yerli otomobilinin 1961'den sonra tekrar oluşmasını hepimiz bekliyoruz. Döküm şirketimizde otomotiv sektörüne çeşitli parçalar döküyoruz.

Bu bağlamda her zaman savunma sanayisine, otomobil üreten sektördeki diğer firmalara döküm parçaları üretiyoruz. TOGG'un da bunlardan bir tanesi olmasını arzu ederiz. Dökümhanemiz buna çok uygun, çünkü hem boyut hem gelen parçanın butik üretim şekliyle çok esnek üretim şeklimiz var. Buna yönelik TOGG parçaları ya da herhangi bir otomotiv sektöründen gelen parça taleplerine her zaman açığız" dedi.