Gelinlere korona virüsü şoku

Amerika Birleşik Devletleri'nde Marianna Brady'nin aklına 3 Temmuz'daki düğününde giyeceği gelinliğin korona virüsü nedeniyle yetişmeyeceği hiç gelmemişti.

Gelinlere korona virüsü şoku

Aralık ayında Chicago'daki gelinlik mağazasında siparişini verdiğinde gelinliğin Çin'den geleceği hakkında hiçbir fikri yoktu.

Gelinliği, dünyadaki gelinliklerin yüzde 80'inin yapıldığı Çin'in Suju kentinden gelecekti.

Fakat, korona virüsü salgını nedeniyle alınan karantina önlemlerinin felce uğrattığı sektörlerden biri de gelinlik imalatı oldu.

Hastalığın yayılmasını engellemek amacıyla insanların bir araya geldikleri ortamlar kapatılınca fabrikalarda üretim de durdu. Seyahat yasakları üretilmiş gelinlik stoklarının piyasaya ulaşması imkanlarını da ortadan kaldırdı.

Brady, daha önce Mart ayında teslim edileceği bildirilmiş olan gelinliğinin teslimatının Temmuz ayında yapılacağına dair bir elektronik mektup aldı. Verilen tarih düğününden bir hafta sonraydı.

"Her şeyden çok gelinliğin Çin'de yapıldığı konusunda hiç bir fikrimin olmaması beni şok etti" diyen Brady "Öfkelenmiş değilim. Sadece korona virüsün benim gibi sıradan bir insanın hayatını bu şekilde etkilemesi beni çok irkiltti" diye sürdürüyor.

Marianna Brady şimdi düğünü için ikinci el bir gelinlik ayarlamayı düşünüyor. (Kaynak: BBC Türkçe)