JPMorgan'dan flaş 'ağırlığını artır' tavsiyesi

JPMorgan Cazenove, gelişmekte olan piyasa hisse senetlerinden yılın ikinci yarısında daha iyi performans göstermelerini beklediğini bildirdi. Bankanın stratejistleri, kalkınmakta olan piyasa hisse senetleri için tavsiyelerinin "ağırlığını artır" olduğunu vurguladı.

JPMorgan'dan flaş 'ağırlığını artır' tavsiyesi

ABD yatırım bankası JPMorgan Cazenove, gelişmekte olan piyasa hisse senetlerinden yılın ikinci yarısında daha iyi performans göstermelerini beklediğini bildirdi.

MSCI gelişmekte olan piyasa hisse senetleri endeksinin yılın ilk 6 ayında gelişmiş piyasa hisse senetleri endeksinin yüzde 11 altında performans gösterdiğine işaret eden JPMorgan Cazenove stratejistleri, yılın ikinci yarısında bunun değişebileceğini savundu.

Gelişmekte olan piyasalar için risk-getiri pozisyonunun daha olumlu hale döndüğünü savunan stratejistler, kalkınmakta olan piyasa hisse senetleri için tavsiyelerinin "ağırlığını artır" olduğunu vurguladı.

JPMorgan Cezenove stratejistleri yazdıkları yatırımcı notunda, "Gelişmekte olan piyasaların yılın ikinci yarısında kalkınmış piyasalardan daha iyi performans göstereceklerine inanıyoruz" ifadelerini kullandılar.

Fed'in yakın zamanda faiz artırmasının muhtemel olmadığını ve buna bağlı olarak ABD Doları'nın belirli bir aralık içinde hareket etmeye devam edeceğini öngören stratejistler, bunun gelişmekte olan piyasalar üzerinde baskıyı azaltacağını da kaydetti.

JPMorgan Cazenove stratejistlerinin beğendikleri gelişmekte olan piyasalar içinde Brezilya ilk sırayı alırken, Tayvan, Endonezya ve Tayland hisse senedi piyasaları beğenilen gelişmekte olan piyasalar arasında öne çıktı.