Gençlik ve Spor Bakanı, Dışişleri Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'ten Yunanistan'a tepki

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Galatasaray'ın Yunanistan'da PCR testleri gerekçe gösterilerek bekletilmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı, Dışişleri Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'ten Yunanistan'a tepki

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında oynanacak olan özel maçı için Yunanistan’a giden Galatasaray, PCR testlerinin kabul edilmemesi ve Yunan yetkililerin tavrı sonrasında Türkiye’ye dönüş kararı aldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sarı-kırmızılı kulübün yanında olduklarını belirterek, "Galatasaray’ın karşı karşıya kaldığı bu ilkel tavrı şiddetle kınıyorum" dedi.

Bakan Kasapoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sarı kırmızılı camianın yanında olduklarını belirtirken "Hazırlık maçı için Yunanistan’a giden Galatasaray Spor Kulübü’müzün karşılaştığı tutum üzerine kulüp başkanı Burak Elmas ve Fatih Hoca ile telefonda görüşerek yanlarında olduğumuzu ifade ettim. Galatasaray’ın karşı karşıya kaldığı bu ilkel tavrı şiddetle kınıyorum." ifadelerine yer verdi.

Bakan Çavuşoğlu da tepki gösterdi

Konuya ilişki sosyal medya hesabından açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise "Bugün Galatasaray Futbol Takımımızın Yunanistan’da karşılaşmış olduğu iyi niyetten ve centilmenlikten uzak muamele kabul edilemez. Tüm takımlarımızın her zaman yanındayız!" ifadeleriyle Yunanistan'a tepki gösterdi.

Bir tepki de Ömer Çelik'ten

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Ömer Çelik, şu ifadelere yer verdi:

Yunanistan’ın @GalatasaraySK’a dönük kötü muamelesini şiddetle kınıyoruz. Kötü niyet ve kabalığın sportmenlikte yeri yoktur.

@GalatasaraySK dünyada yeri olan büyük bir takımımızdır. Yunan otoriterlerinin yaptığı saygısızlık asla kabul edilemez.

Yunan makamlarının @GalatasaraySK’a yaptığı saygısızlık sadece kendilerine yakışmıştır. Dostluk ve sporla ilgisi olmayan, her bakımdan yakışıksız davranışlarını not ediyoruz.