George Soros: Zuckerberg, Trump'ın seçimi kazanmasına yardım edecek

Macar asıllı Amerikalı milyarder George Soros, Mark Zuckerberg'in kurucu ortağı olduğu Facebook'taki kontrol yetkilerinin ABD seçiminden önce ivedilikle elinden alınması gerektiğini söyledi.

George Soros: Zuckerberg, Trump'ın seçimi kazanmasına yardım edecek

Soros yaptığı açıklamada Zuckerberg'in kârını maksimize etmek için Facebook platformunu Donald Trump'ın yeniden seçilmesi için kullanacağını öne sürdü.

Zuckerberg'in daha fazla para kazanmak için Trump'a yardımcı olabileceğinden endişelendiğini belirten Soros, "Trump, Mark Zuckerberg'in yardımıyla yeniden başkan seçilebilir" değerlendirmesinde bulundu.

Facebook, ABD'nin 2020 seçimleri öncesi "fact check"i yani haberin doğruluğunun kontrol etmeyeceğini duyurmuştu.

Bu açıklamanın ardından bir önceki seçimde yaşandığı gibi manipüle edilmiş, aşırı ve kışkırtıcı ifadeler içeren haberlerin Facebook'ta yayılmasının önü yine açılmış oldu.

George Soros, Zuckerberg'in sırf daha fazla kâr elde edebilmek için yalan haberlerin yayılmasına göz yumacağını öne sürerek "Bu resmi olmayan karşılıklı bir yardımdır" ifadesini kullandı.

Ünlü Hedge Fonu Yöneticisi, "Bay Trump ve Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg, çıkarlarının uyumlu olduğun ufark ettiler. Trump seçim kazanınca Zuckerberg de para kazanıyor" diye yazdı.